Eurogamer.dk

Årets Spil 2012: Bilspil

I gennemgangen af årets bedste spil er vi nået til kategorien: bilspil.

1

Smid de brede sutter ud på Colorados landeveje

Forza Horizon (Xbox 360)

Efter at Bizarre Creations lukkede og Criterion Games blev opkøbt, har det været småt med udgivelser i de meget arkadeprægede bilspilsserier Project Gotham Racing og Burnout. Det var måske dette tomrum som Turn 10 følte at de skulle udfylde. Det er i hvert fald et faktum, at Forza Horizon er noget af en forandring i forhold til de tidligere meget realistiske og næsten sim-agtige versioner af Forza Motorsport serien.

Men en yderst velkommen forandring. Med Forza Horizon er vi landet midt i "lad os bare ræse rundt i nogle hurtige biler for sjov" land. Det gælder selvfølgelig stadig om at vinde, og fysikken og håndteringen af bilerne er bibeholdt fra hovedserien. Men det der med selv at skulle skrue på affjedringen og bremserne, og den kontante straf for selv de mindste fejl, er trådt lidt i baggrunden.

Det hele foregår i en åben verden og er pakket ind i en fiktiv festival for bilentusiaster. Det skaber en narrativ ramme om det at køre bil, som ofte mangler i de rene racingspil. Også selvom humoren og musikken kan blive en smule kikset og overdrevet.

Læs vores anmeldelse af Forza Horizon her.

I virkeligheden er spillets enkelte dele egentlig ikke så unikke igen. Der er mange ideer vi har set før. Det der gør Forza Horizon til årets bedste bilspil, er mængden af tilbud i spillet. Der er seriøse og udfordrende løb, der er mere fjollede konkurrencer, du kan blive testet i fishtailing og håndbremsevendinger, du kan ræse om pink slips eller du kan køre frit rundt i jagten på de skjulte superbiler, glemt i lader rundt omkring. Mens du kører rundt, kan du prøve at slå hastighedsrekorden på udvalgte strækninger. Alt sammen selvfølgelig kombineret med Xbox Live, så du kan se hvem, der er bedre end dig, og hvem der skal udfordres.

Den samlede pakke, og ikke mindst kvaliteten af hver enkelt del, gør Forza Horizon til den bedste oplevelse i 2012 for alle, der nyder at trykke sømmet i bund.

Se den officielle gameplay trailer for årets bil spil her:

Runner-up til årets bilspil: Need For Speed: Most Wanted

Med Criterion bag roret, kom der en passende dosis Burnout til den ellers lidt stagnerede Need For Speed serie. EA kom med de licenserede biler og sammen skabte de køreglæde i en fornem grafisk indpakning.

Læs anmeldelsen af Need For Speed: Most Wanted.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...