Eurogamer.dk

Årets Spil 2012: Krigsspil

I de kommende dage vil vi kåre Årets Spil 2012. Der er fjorten kategorier og her er den første.

1

Taktisk kamp i støvlelandet, kompromisløs realisme og masser brugerskabt indhold.

Der findes ikke nogle spil på markedet i dag der simulerer en kampplads bedre end Combat Mission: Fortress Italy. Alle relevante faktorer bliver taget med i betragtning når et spil Combat Mission går i gang og Battlefront, skaberne af Combat Mission, springer ikke over nogle gærder i spillet.

Detaljer som kampvognenes pansertykkelse, kanonernes bestykning, mundingshastighed og granaternes beskaffenhed er del af spillet. De individuelle soldater bliver behandlet ligeså omhyggeligt. Hver mands psykologiske tilstand bliver nøje overvåget og hvis han bliver udsat for artilleribombardement eller han ser sine kammerater blive skudt, tager spillet højde for det.

Læs anmeldelsen af Combat Mission her.

Kamppladsen er tumultarisk og det kræver sin mand at holde styr på det hele. Men tilfredsstillelsen ved at løse en svær opgave uden at miste (for mange) soldater er uforlignelig. Selvom spillet med moderne øjne rent grafisk ser lidt bedaget ud, skal man ikke lade sig narre: Combat Mission er det ypperste indenfor krigsspil lige nu.

Men adel forpligter og tiden vil vise om Battlefront formår at holde sig på toppen i de kommende år. Indtil dato har spillet udviklet sig i en meget teknisk retning, forstået på den måde at man har fokuseret på at raffinere og perfektionere de egenskaber spillet i forvejen har. Vi håber at se mere reel innovation i årene der kommer.

Der er konkurrenter på banen og det ukrainske Achtung Panzer, fra 2011, er meget tæt på at rivalisere Combat Missions uovertrufne simulation.

Combat Mission findes i øvrigt i et light version til Ipad.

Se gameplay video af årets krigsspil her.

Runner-up til årets krigsspil: Wargame: European Escalation

Wargame European Escalation er et lynende hurtigt multiplayerspil med fantastisk grafik og en masse fede ideer der gør spillet til et frisk pust med en sund dose realisme kastet oveni.

Se video og tekst om Wargame her.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...