Eurogamer.dk

Årets Spil 2012: Brætspil

Så er turen kommer til årets bedste spil uden pixels.

1

Hvad kræves der for at skille sig ud fra mængden? Med over 1.000 originale spiludgivelser i 2012 (uden at medregne udvidelser) er der rigelig kamp om titlen, men årets brætspil skal dog udmærke sig på en række områder. Det skal være tilgængeligt, så det ikke kun er interessant for en snæver skare af ekstrem-nørder. Det nytter ikke hvis spillet kræver en universitetsgrad blot for at forstå reglerne og strategien, selvom min erfaring nu er at man grundlæggende forstår mindre jo længere ens uddannelse er.

Det skal også have Wow!-faktor: spillet skal blæse dig omkuld, enten i sine mekanikker, tema eller grafiske udtryk, for ellers er det jo bare en øvelse i at flytte på pap og plastik. Undervejs i spillet skal du helst stoppe op, kigge dine modstandere dybt i øjnene og sige ”Det her er et fedt spil!”

Der kræves en sidste ting hvis et spil skal hive titlen hjem: spillet skal være sjovt. Det kan lyde trivielt, men overraskende mange spil er ikke sjove at gennemspille. De føles som en kedelig kombination af arbejde og pligt, og de færreste af os gider arbejde gratis i vores fritid.

Læs vores anmeldelse af Star Wars: X-Wing Miniatures Game her.

Valget for årets brætspil 2012 var derfor et let valg, for hvad føles mindre som arbejde end at flyve rundt i Tusindårsfalken og skyde Tie Fighters? Svar: intet, absolut intet, og derfor er årets brætspil 2012 Star Wars: X-Wing Miniatures Game. Vi anmeldte det tilbage i oktober og du kan læse anmeldelsen for alle detaljerne omkring dette fortrinlige spil.

Se en video med spillet her:

Runner-up: Mice and Mystics

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...