Eurogamer.dk

Nordkorea har nu en spilindustri

Vist nok uden at de imperialistiske USA-grise og deres sydkoreanske marionetter har været indblandet.

Det lukkede, stalinistiske Nordkorea har netop sat foden indenfor i spilindustrien med et af de første computerspil, der nogensinde er udviklet i landet. Et nyt selskab ved navn Nosotek, der er skabt for vestlige økonomiske midler og sammensat af lokale dataloger fra hovedstaden Pyongyang, har netop sat browserspillet 'Pyongyang Racer' i verden.

Det fremgår af spillets officielle hjemmeside, hvor du kan prøve spillet og læse mere om dets dybere formål - at hive turister til Nordkorea.

Spillet er nemlig bestilt af et britisk rejseselskab, der arrangerer rejser til Nordkorea. I reklamefremstødet kører du igennem en ret nydelig og rengjort udgave af hovedstaden Pyongyang, hvor der åbenbart ikke er mennesker på fortovene, men talrige andre biler, der ikke bevæger sig en millimeter. Måske skal det afspejle benzinsituationen i Nordkorea?

Desuden dukker der ind imellem et menneskeligt trafiklys op for at guide dig de rigtige steder hen. Hun pointerer dog ret bastant, at du ikke må kigge på hende, og af frygt for at havne i en gulag har vi ikke turde gøre det.

Angiveligt var det en forudsætning for at grundlægge Nosotek, at de ansatte ville få en for Nordkorea liberal adgang til internettet og arbejdsvilkår på vestlige niveauer. Det er muligt for fremmede firmaer at købe adgang til Nosoteks tjenester ved at leje de individuelle programmørers arbejdskraft. Indtil videre er det muligt gennem kontorer i Hong Kong og Kina.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...