Eurogamer.dk

Årets Spil 2012: Simulator

Der kom forbløffende mange simulatorer i år. Vi har fundet den modigste.

1

Gratis take-off. Først var der Hawaii, så Alaska, og så var det slut.

Microsoft Flight forsøgte i 2012 at ændre på tingene. Det var sjovt så længe det varede. Den alt for korte saga om Microsoft Flight er lidt trist.

Spillet udkom i februar måned og allerede i november meddelte Microsoft at man havde lukket ned for det spilstudie der havde lavet det. Spillet fortsætter som free-to-play på Steam og kan stadig spilles men det er slut med udvidelsespakker eller nyt indhold.

MS Flight var konklusionen på tredive års eksperimenter med flysimulatorer for Microsoft. Efter Flight Simulator X, der udkom i 2006, besluttede Microsoft øjensynligt at man ville prøve noget nyt. Man hyrede en masse nye folk, beholdt nogle af de gamle og resultatet var MS Flight.

Tilgangen var kommerciel, usentimental og, følte nogle, lidt respektløs overfor genrens ry for at være 'seriøs'.

Læs vores anmeldelse af MS Flight her.

Der er meget at holde af i MS Flight: et nyt glat interface, ultrakorte loading tider og klart fokus på at flyve og have det sjovt frem for at spilde tid med at rode med grafik settings og dippedutter (hvilket desværre er normen med de spil).

Grafikken er skarp og detaljeret og takket være god optimering kører det flydende på de fleste maskiner.

Der er en masse minispil med i MS Flight, og det ærgrede mange hardcore-folk ved udgivelsen at der manglede ægte IFR flyvning og den slags, men faktum er, at minispillene giver den almindelige flysimulator nørd noget at lave med sin flyvetid. Men tag ikke fejl: simulator-delen af MS Flight er, selvom den er godt skjult under det minimale interface, forbløffende god og, mener vi, best-in-class. Landskabet, flyvernes egenskaber og de høje framerates gør følelsen af at flyve helt uovertruffen i MS Flight.

Det fortjener at blive årets simulator fordi det er sjovt, fordi det tacklede nogle af de værste ting ved genren (interface, evindelige teknik-problemer) og fordi man forsøgte sig med en ny tilgang. Vi var mange der ikke forstod intentionerne da det udkom men i dag er vi flere, mange flere, der begræder Microsofts beslutning om at trække stikket på MS Flight.

Se video med MS Flight her:

Runner-up til årets simulator: Football Manager 2013

FM2013 var tæt på at få trofæet. Spillets kompromisløse tilgang til rollen som manager for et fodboldhold skaber et spil som man aldrig helt bliver færdig med og som hele tiden har nyt at byde ind med - selv år efter.

Læs mere om Football Manager 2013.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...