Eurogamer.dk

Violinistisk Skyrim-babe kommer til Danmark

YouTube-fænomenet Lindsey Stirling slår et smut forbi Koncerthuset i København.

Hun spiller sin klassiske violin akkurat så overbevisende, som hun spiller sig vej gennem computerspillene Assassins Creed, The Legend of Zelda og Skyrim.

1

Underskønne Lindsey Stirling som Nordbo i hendes cover-version af temaet til rollespillet The Elder Scrolls V: Skyrim.

26-årige Lindsey Stirling er lige dele klassisk violinist, moderne performancekunstner og energisk computerspilentusiast. Flere end 100 mio. har allerede klikket sig forbi Stirlings YouTube-profil for at se hende give den gas som nørdet violinspiller.

Snart er den talentfulde amerikaner at finde på dansk grund, dette når hun gæster Koncerthusets Studie 2 d. 25. januar 2013. Det er som led i en stort opsat europæiske turné, at Stirling slår folderne forbi København.

Det bliver dog hverken i Zelda-kostume eller til tonerne af Skyrims Dragonborn, danskerne får Stirling at opleve. Med sig bringer hun nemlig sit eget, men ikke mindre imponerende, univers af klassisk-elektronisk musik, som hørt på den selvtitulerede pladeudgivelse Lindsey Stirling tidligere i år. Her følger beroligende violinsoloer i hælene på hidsige dub-step-rytmer, og dette med overvældende succes.

Lindsey Stirling bor til daglig i Arizona, USA, hvor hun siden 2007 har komponeret sin musik og ligeså koreograferet dansetrinene til sine optrædender. Det store internationale gennembrud kom i 2010, da Stirling nåede kvartfinalen i det amerikanske talentshow America's Got Talent.

Du kan se/høre mere til Lindsey Stirling på hendes officielle YouTube-profil. Der er endnu også ledige billetter til koncerten i Koncerthuset d. 25. januar. Mere herom hos DR.

Kommentarer (4)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...