Eurogamer.dk

Ron Gilbert vil genoplive Monkey Island

Piraterne vender tilbage, hvis Disney låner rettighederne ud.

Det er ikke kun svært for os gamere at glemme 90'er-serien Monkey Island. Også en af seriens skabere, Ron Gilbert, har tit tanker om at genoplive den gamle point-and-click-klassiker og på ny sætte Guybrush Threepwood i rollen som temmelig atypisk, frygtet pirat.

Især tidens omvæltninger, hvor Disney har købt LucasFilm og derfor har rettighederne til serien, har givet Gilbert blod på tanden til at lave en fortsættelse.

Det fortæller han eksklusivt til Eurogamer.

Ron Gilbert agter at tage kontakt til Disney for at spørge, om han kan låne eller købe rettighederne til Monkey Island og udvikle et nyt spil i serien.

- Jeg ville elske at komme i kontakt med dem på et eller andet tidspunkt. Jeg har ikke gjort det endnu, men det kommer til at ske, for jeg ville elske at få rettighederne til Monkey Island tilbage og lave dét spil, jeg altid har drømt om, udtaler han.

Monkey Island har ellers haft en fin renæssance hos LucasArts, som allierede sig med Telltale Games i 2009 for at lave det episodebaserede Tales of Monkey ISland. Her fik Ron Gilbert en rolle som konsulent.

Gilbert har i nylige interviews luftet en vis frygt for, at Disney blot vil tilsidesætte Monkey Island-serien og ikke bygge videre på det fundament, som LucasArts lavede med Tales of Monkey Island. Derfor håber han, at Disney frem for at lade serien gå i dvale kan overtales til at sælge rettighederne fra eller låne dem ud, så han atter kan sende Threepwood ud på eventyr.

Disney købte LucasFilm og dermed rettighederne til Monkey Island i oktober. Prisen var den lette sum af 25 mia. kroner.

Ron Gilbert arbejder i øjeblikket hos DoubleFine, hvor også Tim Schafer er en ledende hovedperson.

Kommentarer (4)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...