Eurogamer.dk

Miyamoto har mange idéer i skuffen til Wii U

Marios far lader sig inspirere af GameCube-tiden.

Mulighederne for såkaldt 'asymmetrisk gameplay' med den nye Nintendo-konsol, Wii U, har sat de kreative kræfter i sving hos en af Nintendos største spildesignere, Shigeru Miyamoto. Mulighederne for at have én del af et spil kørende på fjernsynet og en anden på Wii U GamePad'et er ifølge ham en gudsbenådet gave, der vækker mange idéer fra GameCube- og Game Boy Advance-alderen til live igen.

Det fortæller Miyamoto ret opløftet til hjemmesiden GamesMaster.

Da disse konsoller udkom i begyndelsen af 00'erne fik man nemlig mulighed for at slutte dem til hinanden og udveksle information på tværs af konsollerne. Eksempelvis kunne man uploade et minispil fra GameCube til Game Boy Advance og spille dette på farten, hvorefter man sendte sine resultater tilbage til GameCuben og spillede videre ved hjælp af fjernsynet.

I spillet Sonic Adventure kunne man eksempelvis træne og udvikle små dyr i et minispil til Game Boy Advance, som man herefter sendte tilbage til GameCube-udgaven og brugte i det store spil.

Noget tilsvarende var også til stede i Pac-Man Versus, men her måtte Nintendo erkende, at udbredelsen og interessen for GC-GBA-udvekslingerne lå på et lille sted.

Det kan nu blive lavet om med Wii U, hvor alle fra starten af har mulighed for at prøve den slags asymmetriske gameplay.

- Jeg kan ikke fortælle om specifikke idéer fra dengang, som jeg kunne finde på at genoplive med Wii U. Men som du måske husker, var der for mange år siden en E3-messe, hvor vi viste Pac-Man Versus frem med ret interessante idéer. Desværre var begrænsningen dengang, at det var svært at få fire venner i en tæt kreds til at købe en GBA og spille sammen foran fjernsynet. Dengang var det hverken let eller accepteret. Nu, hvor vi har Wii U, er der mange fascinerende muligheder for at få idéerne bragt til virkelighed, udtaler Miyamoto til GamesMaster.

Du kan læse Eurogamer.nets gamle anmeldelse af Sonic Adventure til GameCube, der benyttede de pågældende funktioner, lige her.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...