Eurogamer.dk

Epic Mickey: Power of Illusion - Anmeldelse

Tilbage til fortiden. For en kort bemærkning er Musen igen kongen.

Mickey Mouse er Disneykoncernens koryfæ. Det glemmer vi nemt i lille Danmark, hvor arrige Anders And altid har stået vores hjerter nærmest, men Walts alter ego er og bliver musen med det snusfornuftige sind. Desværre var Warren Spectors Epic Mickey ikke det digitale comeback, som mange havde håbet på, og det aktuelle Epic Mickey 2 var heller ikke noget videre at skrive hjem om, men måske er der på trods af alle de fejltrin alligevel lys forude. Det 3DS eksklusive Epic Mickey: Power of Illusion er nemlig ikke bare en skrabet håndholdt udgave af Epic Mickey spillene, men en selvstændig selvsikker titel, der vil meget mere end bare at klatte med maling og fortynder.

Power of Illusion er en kærlig hyldest til et af de højst elskede Mickey Mouse spil gennem tiderne, Castle of Illusion, en klassiker til Sega Mega Drive helt tilbage fra 1990. Et godt gammeldags platformspil, hvor Mickey løb fra venstre mod højre i eventyrlige omgivelser. Heksen Mizrabel var Mickeys nemesis, og lur mig, om hun ikke også er på spil her alle disse år senere. Den slemme heks rotter sig i Power of Illusion sammen med en solid håndfuld af Disney skurke, og så må Mickey nok en gang redde Minnie Mouse, der naturligvis er blevet kidnappet og bragt til illusionernes slot. Jafar, Kaptajn Klo, Bæstet og Onkel Joakim er blot nogle af de Disney karakterer, du møder på din færd. Alle er de som dig fanget i Mizrabels slot, og det er din opgave at befri dem alle. Ja, selv Jafar er til at tale med, når først du har besejret ham.

1

Spillet er ligesom Castle of Illusion et platformspil af den gamle skole, hvor du navigerer fra venstre mod højre, besejrer fjender, samler godter og løser gåder. Kvadratisk, praktisk, god - har man lyst til at sige. Det klassiske 2D univers gør sig smukt på 3DS-skærmen, og den valgfri 3D-effekt er fin, uden at være for meget af det gode. Den skaber dybdeskarphed i det smukt visualiserede tegnefilmsunivers, og det er der ingen grund til at klage over.

Farve og fortynder spilmekanikken fra Epic Mickey spillene er naturligvis også at finde i denne titel, om end i mindre grad. Det bliver mere brugt til gådeløsning, som når Mickey tegner en bestemt kasse frem eller fjerner en anden, det er således ikke muligt at gå gør-det-selv amok som i de normale Epic Mickey titler, hvor det hele nemt ender i farver og striber.

En herlig homage til det klassiske Sega spil er lydene og musikken i spillet. Flere af hoppe og bevægelseslydene er simpelthen som taget ud af Castle of Illusion, og det varmer en garvet gamer, at et spil, målrettet vore dages børn, så sødt og sofistikeret hylder en gammel traver. I en branche, hvor alle har travlt med at spejde mod fremtiden og det næste nye store hit og den næste nye konsolgeneration, så er det i den grad kærkomment og ligefrem vigtigt, at et spil tør at kigge så mange år bagud og minde os om en ægte klassiker, der for længst er arkiveret i det store spilmuseums mest støvende arkiver.

2

Eneste alvorlige anke er spillets kriminelt korte levetid. Det tager ikke mange timer at gennemføre, men der er ingen tvivl om, at du er underholdt, i den korte tid det varer. Værdsætter personligt en kort titel, der er veldesignet, frem for et langt spil, der gentager sig selv, men Power of Illusion er påfaldende hurtigt ovre med omkring tre-fire timers effektiv spilletid. Med en stor skattekiste af historier og karakterer fra Disneys arkiver, så er der ingen god grund til, at Mickeys bedste spil i årevis skal slutte, før det er begyndt.

Platformgenren var kongen tilbage i 1990, og det er muligt, det hele handler om svulmende FPS-soldater og spacemarines i dag, men der var engang, hvor noget så simpelt som at hoppe og lande på hovedet af en fjende eller samle et æble op var det vildeste i verden. Mickey mestrede den ædle kunst på samme fod som Mario tilbage i halvfemserne, og nøj, hvor er det skønt, at den kære mus igen får æren og fornøjelsen toogtyve år senere - selvom fornøjelsen er kort. Velkommen tilbage til illusionerne Mickey, de har savnet dig.

7 / 10

Epic Mickey: Power of Illusion - Anmeldelse Martin Lennon Tilbage til fortiden. For en kort bemærkning er Musen igen kongen. 2012-12-13T06:05:00+01:00 7 10

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...