Eurogamer.dk

Steam bliver en spillekonsol

Valve træder ind på hardwaremarkedet og laver en form for Steam-spillekonsol.

Med sit 'Steam Big Picture'-fremstød har Valve allerede introduceret nye funktioner, der skal gøre den populære Steam-tjeneste mere brugbar til store stuefjernsyn. I fremtiden vil Valve dog tage skridtet videre og producere et stykke hardware, der gør Steam til en selvstændig platform på linje med PS3 og Xbox 360.

Det fortæller Valves Gabe Newell til spilhjemmesiden Kotaku.

Faktisk kan det pågældende stykke hardware allerede udkomme i begyndelsen af næste år. Platformen vil gøre brug af Steams infrastruktur og den anførte Big Picture-del, der med større ikoner og typer gør det lettere at slutte en maskine til fjernsynet og skabe en mellemting mellem en konsol og en pc.

Valves umiddelbare plan er at overføre Big Picture til Linux-udgaven af Steam og derefter arbejde på 'Steam Box'-systemet. Newell hentyder hermed til, at konsollen vil køre på en Linux-platform og derfor skære en del omkostninger fra, som der ellers ville være forbundet med en Windows-baseret udgave.

Newell anerkender også, at det bliver en lukket platform med ringe muligheder for at opgradere. Er man interesseret i en mere fleksibel løsning, skal man stadig bruge en normal pc med en normal udgave af Steam Big Picture for at få alt med.

- Vores hardware bliver et meget lukket system. Hvis man vil have mere fleksibilitet, kan man købe en normal pc. Vi satser på at henvende os til folk, der leder efter en alt-i-én-løsning til stuen, udtaler Newell.

På nuværende tidspunkt er Newell ikke i stand til at fortælle om priser og specifikationer på de første udgaver af Steam Box.

Kommentarer (3)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...