Eurogamer.dk

Nyt overlevelsesspil er ikke for sarte sjæle

ø + tusmørke + bæst = survival-horror.

Forestil dig at være strandet på en øde ø. Palle alene i verden, uden moderne bekvemmeligheder og socialt modspil. En tilværelse blottet for tryghed, som væske, føde og andre livsnødvendigheder må fremskaffes egenhændigt, og hvor ingen står klar til at hjælpe, skulle uheldet være ude.

Forestil dig så samme scenario, dog med tilføjelsen af et vildt, kødædende bæst, der konstant lusker i hælene på dig kun afventende en mulighed for at sætte af sted mod din strube. En skræmmende tanke, der bliver til gruopvækkende virkelighed i survival-horror-spillet Miasmata.

1

Miasmata har en stejl indlæringskurve takket være sit kompromisløse design. Til gengæld viser det sit værd, når først man er blevet fortrolig med spillets dynamikker.

Udviklet af det amerikanske brødrepar Bob og Joe Johnson er indie-udgivelsen Miasmata absolut ikke for sarte sjæle. Det ser bort fra traditionelle spilkonventioner og fokuserer i stedet på en barsk og delvis realistisk gengivelse af at være strandet alene i vildmarken og henvist til nederste trin i fødekæden.

Glem alt om smarte mini-maps, level-up-systemer og helende drikke, der kan købes for to guldstykker hos den lokale købmand, nej, i Miasmata må alt klares på egen hånd.

Øen skal kortlægges via triangulering, medicin frembringes af indsamlede urter og straks mørket falder på er det om at søge ly. Læg dertil det altid vågne rovbæst, der afventende betragter dine handlinger fra tusmørkets skjul og står klar til at gøre en ende på det hele, skulle du være uopmærksom et øjeblik.

Miasmata er en særegen spiloplevelse, der trods sin uhyggelige præmis betager lige så meget, som det skræmmer. Nok sidder man trygt bag skærmen derhjemme, men gengivelsen af ægte survival-horror er en af de bedste længe, og det gør spillet et kig værd.

Hvor mange dage overlever du?..

Kommentarer (3)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...