Eurogamer.dk

Eurocom lukker og slukker

Den 24 år gamle spiludvikler kan ikke få det til at hænge sammen.

De har altid været dem, man ringede til, når man skulle bruge en spiludgave af en populær Hollywood-film eller tv-serie.

Men nu er det slut med spil fra den britiske udvikler, Eurocom, der lukker sine døre efter 24 år i branchen. Firmaet fik de facto en sidste chance for overlevelse med 007 Legends, men når man har i mente, hvor ringe anmeldelser, dette spil fik, kommer dagens nyhed om en nedlukning ikke som den største overraskelse.

Beskeden kommer eksklusivt fra Eurocom til Eurogamer.net.

Eurocom kæmpede angiveligt til det sidste for at sikre sig nogle kontrakter, så der kunne komme penge i kassen til at betale de ansattes løn. Disse forhandlinger kuldsejlede, for Eurocom er gået i betalingsstandsning mens man søger at finde en løsning med de mange kreditorer.

- Som følge heraf er 42 ansatte blevet afskediget, og forretningen er lukket efter knap 25 år i branchen. Vi husker tilbage på en tid, hvor vi på egen hånd voksede til at blive en af de største og mest fremtrædende, uafhængige udviklere i branchen, skriver Eurocom.

Siden 90'erne har Eurocom været til stede på alle større konsoller, hvor deres speciale dels har været originale spil baseret på populære medier, dels 'lillebror'-udgaver af større spil som f.eks. Dead Space: Extraction og Harry Potter til Kinect. De seneste år har Eurocom også været vældig interesseret i James Bond-genren med Goldeneye 007 og - desværre - 007 Legends.

Du kan se hele Eurocoms bagkatalog på deres lange, lange Wikipedia-side.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...