Eurogamer.dk

StarCraft 2 introducerer lækre gruppefunktioner

Clans og Groups er to store nyskabelser i Heart of the Swarm.

Blizzard sørger for sit community med den næste udvidelsespakke til StarCraft 2, Heart of the Swarm, der udkommer den 12. marts til pc. Spilfirmaet har i dag løftet sløret for nye sociale funktioner, der skal gøre det lettere at holde et fællesskab ved lige og spille indbyrdes med folk, man gerne vil gå oftere og mere regelmæssigt i kødet på.

Det sker med Clans og Groups, som begge bliver to afgørende nyskabelser i udvidelsespakkens multiplayerdel.

Clans har til en vis grad været kendt før, men først nu beskriver Blizzard de samlede hensigter med de to funktioner. Idéen er, at man kan samle et vist antal venner og bekendte i én af de to former for fællesskaber, hvor man kan rangere hinanden, se fælles nyheder og egenskaber og bedrifter for hver enkelt spiller. I en Clan er der adgang for op til 50 medlemmer, mens der i hver Group kan være næsten uendeligt mange. Hver spiller bliver i stand til at melde sig ind i én klan og op til 20 grupper.

Så selvom opbygningen for så vidt er ens ud fra et teknisk synspunkt, så er målgruppen ret forskellig. Clans er gearet til hardcore spillere, mens Groups er tiltænkt casualpublikummet, der måske ikke spiller så målrettet og ofte, at det kan betale sig at være med i en klan.

- Grupperne er en god måde at møde og spille mod andre StarCraft 2-spillere. Hvis du laver en gruppe, kan du eksempelvis selv vælge, hvilken kategori, den skal høre ind under. Det kan være din arbejdsplads, en af dine fritidsklubber, eksempelvis folk du har mødt til et af vores BarCraft-events, skriver Blizzard.

I fremtiden vil Blizzard udvide de to systemer, så de får et mere præcist præg til hver enkelt målgruppe. Clans vil f.eks. få flere konkurrencer og mere talentudvikling, mens Groups skal forbedres på det sociale niveau, uden at Blizzard specificerer denne del nærmere.

Blizzards plan er at sende funktionerne ud i patch 2.0.2 til den igangværende Heart of the Swarm-beta. Se med i vores smugkig på udvidelsespakken for at høre meget mere.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...