Eurogamer.dk

Hitman del af bizar reklamekampagne

Hvad har behårede ben med en skaldet lejemorder at gøre?

Det danskudviklede computerspil, Hitman: Absolution, har i løbet af i dag været del af en stærkt kritiseret reklamekampagne på Facebook.

Der gik knap fire timer fra kampagnens lancering til den blev trukket tilbage, foranlediget af massiv kritik fra Facebook-brugere over reklamernes indirekte opfordring til at mobbe andre.

Reklamerne var kun til stede på Facebook og udviklet i et samarbejde mellem spilfirmaet Square-Enix og reklamebureauet Ralph. Sidstnævnte har tidligere vundet en BAFTA-pris og har navne som YouTube og Ikea som kunder.

Idéen med kampagnen var, at man kunne udstykke lejemorderkontrakter på sine Facebook-venner. Ifølge Squre-Enix foregik det i et lukket system, hvor man kun kunne kontakte folk, man kendte, og hvor ingen udefrakommende kunne se invitationerne og deres indhold. Til gengæld stillede programmet krav om, at man beskrev en egenskab ved modtageren i knap så flatterende vendinger.

Eksempelvis kunne man i kontrakten angive, om modtageren havde 'små bryster', 'behårede ben' eller 'en lille penis'. Det er måske at betragte som malplaceret i en tid, hvor emnet cybermobning er en del af den offentlige debat med teenageselvmord som yderste konsekvens.

I Facebook-programmet blev kontrakten læst op for modtageren med en video, hvor Hr. 47 indstillede sin snigskytteriffel og tog det virtuelle liv af modtageren.

De negative reaktioner på kampagnen begyndte at rulle kort efter premieren fra både andre spiludviklere og Facebook-brugere. Genklangen var åbenbart så enorm, at reklamerne blev trukket tilbage godt fire timer efter de kom frem.

Siden har Square-Enix udsendt en meddelelse, hvor de forsikrer, at øgenavnene ikke er kommet ud i offentligheden, men samtidig indrømmer, at de ramte noget ved siden af med kampagnen.

Selve Hitman: Absolution har dog fået nok ros rundt omkring til at klare sig uden en Facebook-kampagne. Du kan læse Eurogamer.dks anmeldelse af spillet lige her.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...