Eurogamer.dk

Hacker: Wii U er faktisk ret sløv

Halvt så hurtig som PS3 og Xbox 360, når det gælder regnekraft.

Med dagens premiere på Nintendo Wii U har vi officielt skudt den nye konsolgeneration i gang på dansk grund. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at vi er trådt ind i en ny æra for teknologisk udvikling.

En velkendt hacker ved navn Marcan har nemlig undersøgt Nintendos nye konsol og er kommet frem til, at konsollen faktisk er overordentlig sløv i forhold til Xbox 360 og Playstation 3.

Hackeren har analyseret konsollens hardware og når til den konklusion, at CPU'en kun kører med en frekvens på 1,24 GHz. Hvis det stemmer, er det faktisk kun halvt så hurtigt som processorerne til Xbox 360 og Playstation 3, der immervæk har været på markedet i fem-seks år.

På grafiksiden skulle der dog være bedre vilkår, da Marcan har anslået hastigheden på Wii U's GPU-processor til 550 MHz. Det er akkurat på niveau med PS3 og tilmed en smule hurtigere end Xbox 360.

Den lave clockfrekvens på CPU'en giver dog en flaskehals, da beregninger og grafisk output er meget afhængig af denne komponents ydeevne. Den kan samtidig sætte mange begrænsninger for Wii U's evner til at lave kunstig intelligens og andre regnetunge opgaver.

Hackerens påstande er selvfølgelig ikke kommenteret eller bekræftet af Nintendo, der endnu ikke har turde løfte sløret for alle konkrete specifikationer for Wii U.

Sådan synes vi om grafikken
Eurogamer.dk har haft stort fokus på Nintendo Wii U i denne uge. Vi har netop anmeldt New Super Mario Bros. U, hvor du kan læse vores første tanker om grafikken i Nintendos nye konsol.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...