Eurogamer.dk

Microsofts Surface Pro bliver dyr

Koster mere end en MacBook.

Er der plads til en tablet med dette prisskilt?

Microsoft har løftet sløret for de amerikanske priser på Surface Pro, der så at sige er storebror til den nuværende Surface RT. Hvor sidstnævnte indeholder en skrabet udgave af Windows 8 med fokus på det nye Metro-layout, så har Surface Pro et fuldt fungerende Windows 8-styresystem, så du frit kan veksle mellem de tabletspecifikke funktioner og en fuld Windows-oplevelse.

Priserne kommer fra Microsofts egne udtalelser.

Efter planen vil den billigste Surface Pro koste 900 dollars, når den udkommer. Den billigste version har 64 GB lagerplads, mens du kan købe dig til en 128 GB-version for 100 dollars mere. Begge versioner har 4 GB RAM og en USB3.0-port. Der vil også følge en skrivepind med til brug med touchskærmen, men er du interesseret i et af de smarte Type Covers-tastaturer, må du faktisk købe det separat for yderligere 120 dollars.

Alt dette betyder, at prisen for den dyre 64 GB-version sammen med et tastaturcover koster det samme som en MacBook Air og langt, langt mere end en iPad.

Microsofts strategi er at målrette den billigere Surface RT til konkurrencen med iPad, mens den store Surface Pro skal ses som en handy ultrabook. Der kan eventuelt komme flere udgaver i fremtiden alt afhængigt af hvilke målgrupper, Microsoft vil have fingre i.

Det vides ikke, hvad det koster Microsoft at producere og sælge hver enkelt Surface-tablet -- således vides det ikke, om Microsoft sælger maskinen med tab eller profit.

Forleden gik Eurogamer.dk grundigt til værks med at se på teknikken i den nye Surface. Du kan læse vores smugkig lige her.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...