Eurogamer.dk

Xbox skaber mener ikke at konsolfirmaerne kan ignorere Apple

"Verdenen er i forandring..."

Ed Fries, en af skaberne bag Xbox, mener at det bliver sværere og sværere for konsolfirmaerne at ignorere det han beskriver som Apple oplevelsen.

I et interview med Game Informer om den nye Android-baseret konsol, Ouya, fortalte Fries at den nuværende konsol generation har problemer som skal fjernes før den næste generation, såsom udgivernes betaling for patches.

"Det bliver sværere og sværere for de traditionelle konsoller at ignorere den oplevelse som Apple kan tilbyde," sagde han. "Enhver kan udvikle til deres platform, det er forholdsvist billigt og smertefrit at få lov, men i konsolverdenen er der alle mulige myter og legender som siger at det ikke må være så nemt."

"Det er derfor spilindustrien faldt sammen i '84, der var alt for meget lort på markedet, men nu har du istedet folk der laver spil som Fez som ikke kan få opdateret deres spil, fordi det koster dem for meget."

"Hvis deres spil var til iOS ville det ikke være et problem, men på XBLA er det."

"Denne type idéer skal droppes i den næste generation. De kommer ikke til være der i Ouya, og hvis Apple lancerer et konsolprodukt kommer Sony, Nintendo og Microsoft til at skulle reagere på det, sådan er det bare."

Sagen som Fries nævner drejer sig om Polytrons valg om ikke at udgive en patch til deres spil FEZ fordi det er for dyrt at få det godkendt af Xbox.

Fries tilføjer at Nintendo, Sony og Microsoft er nødt til at investere i free-to-play modellen med deres nye konsoller hvis de vil have succes.

"Verdenen er i forandring," sagde han. "Folk vil have free-to-play, udviklerne vil gerne lave free-to-play og det bliver konsollerne nødt til at rette ind efter. Det kan ikke bare være et $50 produkt i en kasse gang på gang."

Både Sony og Microsoft har fingrene i free-to-play modellen med deres nuværende konsoller. I oktober udgav Microsoft Happy Wars, den første gratis MMO på Xbox 360. Der kan spillere opgradere deres udstyr ved at bruge point optjent i spillet, eller ved at bruge rigtigt penge på det.

Og Sony har planer om at udgive et gratis skydespil, DUST 514, på PlayStation Network i starten af næste år.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...