Eurogamer.dk

Take-Two: Det kræver gysser at gå next-gen

Visse firmaer vil bukke under for de næste konsollers krav, mener Take-Two.

Overgangen til den næste konsolgeneration bliver så kostbar, at man kan forvente at se 2-3 store spiludgivere gå under enten i den kommende tid eller i årene efter premiererne på den næste Xbox, Playstation og Wii. Konkurserne vil ske på baggrund af dårlig forberedelse og svækket økonomisk formåen.

Så grel lyder spådommen fra en af branchens absolut største drenge, Take-Two.

Firmaets øverste chef, Strauss Zelnick, holdt forleden en tale til Credit Suisse 2012 Technology Conference, hvor han varslede, at den næste konsolgeneration bliver meget dyr og forberedelseskrævende for selv de største spiludgivere. Nogle er angiveligt ikke forberedte på de store omkostninger og viser allerede nu tegn til at tage livet af sig selv, udtaler han.

- Hvis ikke du har nok kapital til at stå imod med, vil du hurtig befinde dig i en svær situation i selve overgangsfasen (til de nye konsoller, red.). Historisk set har hver ny konsolgeneration budt på 2-3 firmaers konkurs. Sidste gang var det Midway og nogle andre, og fornuftige folk kan allerede nu se, hvem det bliver næste gang, udtaler Zelnick med mere end konkret hentydning til økonomisk belastede THQ.

Omvendt roste Zelnick Take-Two for at være i en enestående position med en sund økonomi, ny teknologi og en lang liste af velkendte serier såsom Grand Theft Auto og Red Dead Redemption.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...