Eurogamer.dk

Ugens mest solgte spil

Ja, vi kigger på dig. Der er ingen grund til at spille overrasket. Ugen står nemlig i de sorte operationers tegn. Uge 46.

Årets shooter er, og det er slet ikke overraskende, braget ind på de første tre pladser af listen fordelt på de tre store platforme.

Activisions årligt tilbagevendende volds-epos tager cirka 2 år at lave og koster formentlig på den forkerte side af 100 millioner at lave. Der er to spilstudier der skiftes til at lave spillet således at der kan komme et nyt hver år. I år er det Treyarch der laver det og de skuffer ikke.

Det tegner måske et grimt billede af, hvor lidt det typiske blockbusterspil egentlig har udviklet sig gennem årene, men på det seneste er jeg begyndt at vurdere underholdningsværdien i popcorn-film og AAA-shooters på deres evne til at lægge storbyer i ruiner. I løbet af de sidste fem år har jeg set så mange berømte byer blive slettet fra landkortet for min underholdnings skyld, at jeg nu forventer både originalitet og kreativitet fra spiludviklere og filminstruktører, når det kommer til iscenesættelse af de altødelæggende byscenarier.

Uanset om man er fan af det eller ej, så kan det ikke benægtes at Activisions spilstudier har vist sig som sande mestre, når det kommer til den slags. Man må også kreditere dem for, at destruktionen af hele byområder ikke udelukkende handler om at hæve overliggeren, når det kommer til indgydelse af chok og ærefrygt. På et emotionelt plan er der faktisk også noget oprigtigt forstyrrende ved at opleve varemærker som New York Stock Exchange, London Underground og Washington Memorial blive sprængt til ruiner.

Det lyder måske alt sammen forfærdeligt, men det er rent faktisk en del af hvad spillerne forventer af den 'autentiske Call of Duty-oplevelse' og der bliver altså leveret år efter år.

Styrkeforholdet mellem konsollerne på europæisk niveau står ret lige. I alt har Call of Duty: Black Ops 2 per 17. november solgt ca. 1,9 millioner enheder til X360 og 1.75 millioner enheder til PS3 hvorimod PC'ens retail salg kun tæller 194.000. Bemærk venligst at digitale PC salg som sædvanlig ikke er med på listen hvorfor den platform kan se lidt anæmisk ud i sammenligning med konsollerne.

Her er den seneste liste over de mest solgte spil i Europa i uge 50 (op til 17 november):

Denne uge Antal uger på listen Titel
1 1 Call Of Duty: Black Ops 2 (X360)
2 1 Call Of Duty: Black Ops 2 (PS3)
3 1 Call Of Duty: Black Ops 2 (PC)
4 2 Halo 4 (X360)
5 3 Assassins Creed 3 (PS3)
6 8 FIFA 13 (PS3)
7 3 Assassins Creed 3 (X360)
8 7 Just Dance 4 (Wii)
9 8 FIFA 13 (X360)
10 3 Need for Speed: Most Wanted (PS3)

kilde: Video Game Charts.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...