Eurogamer.dk

Football Manager-fan blev sportschef i topklub

Min mor sagde ellers at gaming ikke fører til noget stort her i livet. Tag den, mor.

'Mine erfaringer med Football Manager hjalp med at forstå transfer systemet, med at vælge de rigtige spillere, at lave et scouting program i en klub, men vigtigst af alt, så hjalp Football Manager mig til at forstå 'manager rollen' som jeg har nu.'

'Men...', siger han og kaster dermed iskoldt vand i hovedet på os gamere, 'vi skal selvfølgelig være realistiske: Football Manager er kun et spil og det er stadig langt fra den virkelige verden, men når du spørger mig om det hjalp på nogen måde, så er svaret JA.'

For den 21 årige svensker, Vugar Huseinzade, blev ti år foran computeren med Football Manager afløst af et job som sportschef i FC Baku. Det er, for de uindviede, en international klub fra Aserbajdsjan.

Spiller du stadig spillet fra tid til anden?

2

Nummer 2 fra venstre - den unge FM-fan diskuterer måske transfer-strategi med de andre klub-chefer.

Selvfølgelig gør jeg det. Jeg er afhængig af Football Manager.

Er det sandt at du fik jobbet fordi du mødte klubbens direktør i en elevator i Litauen? Nej, det er ikke sandt. Jeg fik jobbet en søndag aften hvor han ringede og sagde at han gerne ville se mig til et møde.

Er der nogle danske spillere i FC Baku?

Vi har ingen danskere på holdet, men vi har en georgisk landsholdsspiller (Georgi Popkhadze, red.) der har spillet i den danske Premier League for Viborg FF i årene fra 2006 til 2010. Men vi er altid åbne for forslag.

Tak, så ved vi det. Hvordan går det for FC Baku lige for tiden?

Det hele går sådan set fint. Vi vandt vores første officielle kamp mod Khazar Lankaran 2-0 men desværre tabte vi mod Neftchi forleden 1-2 hvilket jeg personligt synes er et stort nederlag. Vi scorede første mål og kun 30 sekunder senere gav dommeren Neftchi et straffespark hvilket var 100% forkert. Men bortset fra det har vi underskrevet et officielt partnerskab med Atletico Madrid og det betragter jeg som en succes for klubbens fremtid.

I december 2011 tager Vugar en pause fra en management-uddannelse i Boston. Med erfaring fra scouting- og management virksomheden SBN, der har kontakter i Rusland, Ukraine og Aserbajdsjan tog han chancen og pakkede tasken. Rejsen gik til Baku, hvor han skulle arbejde som assistent for klubbens vicepræsident. De første måneder gik godt i det nye job, og da den siddende sportschef blev fyret, blev Vugar Huseinzade valgt som sportschef foran bl.a. den franske legende og Ballon d'Or vinder Jean-Pierre Papin.

FC Baku regnes som en af de største klubber i Aserbajdsjan. Klubben blev stiftet i 1997 og har vundet fem nationale mesterskaber.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...