Eurogamer.dk

Steam har 50 mio. brugere

Skulle pc-gaming forestille at være død?

En halv mio. har desuden taget Big Picture til sig.

Valves digitale distributionstjeneste, Steam, er fortsat en dominerende magtfaktor blandt folk, der bruger pc'en som spilplatform. Tjenesten har rundet 50 mio. brugere, hvoraf der i ulvetimerne er op mod fem mio. mennesker online på samme tid.

Det oplyser John Clark fra SEGA, da han talte til en nyligt afholdt spilkongres i London.

Steams hastige fremgang er velkendt, men især er det forbavsende, hvor hurtigt gamerne har taget den nye Big Picture-mode til sig. Med den bliver ikonerne større og oplevelsen af at bruge Steam mere konsol-agtig. Det skal gøre det mere hensigtsmæssigt at koble en pc til fjernsynet og nyde gaming på storskærme, så Steam kan tilbyde en form for for konsolværdig spiloplevelse.

Den nærmeste konkurrent på den digitale distributionsscene, Electronic Arts' Origin, anslås at have omkring 30 mio. brugere.

En samlet onlinebutik
Steam er et velkendt fænomen på pc-scenen og har været det siden premieren i 2003. I løbet af de seneste år er tjenesten vokset eksplosivt som en egentlig onlinebutik, hvor gamerne kan købe pc-spil og downloade dem direkte.

Fordelen er, at man ikke behøver DVD'er og registreringsnøgler, men kan downloade spillene igen og igen, så længe man er tilknyttet sin konto på Steam.

Tjenesten er endda blevet så dominerende, at mange pc-udviklere sender deres spil ud på Steam før de kommer i butikkerne. Du kan se nærmere på Steam på Steampowered.com.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...