Eurogamer.dk

Skæbnetime for en Starcraft-spiller

Den danske StarCraft II-stjerne Babyknight om sin skæbnekamp mod HerO, BWC-turneringen og fremtiden.

Eurogamer.dk fangede som bekendt den danske StarCraft II-stjerne Jon "BabyKnight" Andersen umiddelbart efter sit exit fra Battle.net World Championship-turneringen i Shanghai, Kina.

I weekenden bragte vi en række udklip fra interviewet, men nu følger den komplette dialog. Ud over en trinvis genfortælling af sin hektiske sekstendedelsfinale mod koreanske HerO kommer den 20-årige dansker ind på arrangementet som helhed, ligesom han kommenterer på fremtiden som professionel StarCraft II-spiller.

Husk også at se videooptagelsen af BabyKnights skæbnekamp mod HerO.

Sekstendedelsfinalen blev altså endestation for dig her ved Battle.net World Championship. Hvad er din umiddelbare reaktion på nederlaget til koreanske HerO?

BabyKnight: Jeg spillede ikke mit bedste spil mod ham, så jeg er lidt skuffet egentlig, men, altså, round of 16 til BWC det er rimelig godt, så, ja...

Jeg ville lidt ønske, jeg havde spillet mod en Zerg eller Terran, fordi jeg spillede alle mine builds i PvP [Protoss vs. Protoss, red.] i går, så jeg var lidt ved at løbe tør for builds. Jeg tror, HerO havde snakket med Rain i går, så han vidste, hvordan jeg spillede.

Til dem, der ikke så med, kan du hurtigt gennemløbe, hvordan kampen udspillede sig?

BabyKnight: Første spil [der spilles bedst ud af fem, red.] var på Cloud Kingdom. Jeg åbnede blink stalker-build, samme build jeg gik mod både Rain og State i går. Han gik også blink stalkers med observer, men på en lidt anden måde, først stalker og så meget senere observer. Jeg var lidt for aggresiv ved tidligt at blinke ind i hans main med nogle stalkers, som han fik dræbt, og så var han foran. Jeg prøvede at komme tilbage, men det lykkedes ikke rigtig. Til sidst angreb han bare med en kæmpe hær, og så døde jeg.

Andet spil var Entombed. Jeg åbnede med pressure fra én gateway med tre stalkers, og så lavede jeg to ekstra gateways og et robo. Han gik phoenix. Jeg prøver at være aggresiv fra to baser med fem gateways, men han defender virkelig godt med forcefields. Dermed mistede jeg for mange units, så han var hele tiden foran, og da han lavede et push fra to baser, så døde jeg.

Tredje spil var Ohana. Jeg gik igen pressure fra én gateway, og gik rimelig hurtigt nexus bagefter. Han tog alt for meget damage til mit pressure, så jeg tror, jeg dræbte 5-10 probes i starten, og han minede derfor ikke i et halvt minut, så spillet var sådan set ovre efter det. Jeg gik bare efter et push med to colossus, og så døde han.

Det sidste spil var på Antiga. Samme build fra mig som i første spil, og det samme for ham. Denne gang var jeg dog ikke lige så aggresiv, så jeg mistede ingen stalkers i hans base. Jeg var egentlig ret langt foran i det spil, men, jeg ville have lavet et push fra to baser med archorns, charged zealots og colossus, men han sendte en warper ind i min main, samtidig med jeg rykkede ud. Han var ikke ved at tage tredje base, men han havde en rimelig stor hær til at defende med. Så all-innede jeg bare, og så døde jeg.

Jeg var lidt træt af det sidste spil, for jeg var ret langt foran et stykke hen af vejen, men, ja...

Var han simpelthen en bedre spiller, eller ramte han bare dagen?

BabyKnight: Det er svært at sige. Jeg tror, han var en bedre spiller, men det var ikke meget. Jeg lavede også en række dumme fejl, som jeg ikke normalt laver. Omvendt gjorde han det samme. Der var ingen af os, der spillede vores optimale spil. Måske han også var nervøs, jeg var i hvert fald lidt.

Det var ikke nok til 3-1 efter min mening. Han eller jeg burde have vundet 3-2.

Turneringen vurderet som helhed, hvordan ser du din indsats?

BabyKnight: Jeg er rimelig tilfreds overordnet set.

Havde du regnet med at nå så langt, sekstendedelsfinalen?

BabyKnight: Ja. Som førsteplads i min gruppe, nej. Jeg havde ikke regnet med at slå Rain. Jeg havde regnet med at slå State, og derefter at jeg ville slå State eller Mafia igen bagefter. Så alt i alt havde jeg regnet med at komme hertil, ja.

Det er lidt sjovt, fordi havde jeg været nummer to i min gruppe, så havde jeg skulle spille mod IdrA, og det havde nok set lidt bedre ud, egentlig. Jeg slog ham til MLG, så, det er lidt ærgeligt.

Havde du foreberedt dig anderledes på BWC end til andre store turneringer?

BabyKnight: Jeg var i USA i to uger lige inden turneringen her, så jeg havde ikke fået forberedt mig så godt, som jeg egentlig gerne ville. Har ikke fået trænet så meget, som jeg gerne ville, fordi jeg har rejst så meget rundt.

På den anden side har det også givet mig mere turneringserfaring, både i Dallas og i Austin, hhv. MLG og Lonestar. Jeg havde dog nok foretrukket at blive hjemme og trænet noget mere.

Hvad synes du om arrangementet som helhed?

BabyKnight: Hvis vi starter med alt uden for selve turneringen. De havde gjort det virkelig godt med hotellet. De køber mad til os osv. Vi har en stor buffet oppe på toppen af hotellet, hvor vi kan komme og spise både morgen, middag og aften. Vi har også et kæmpe rum for os selv, alle spillerne.

Selve turneringen, derimod... Der hvor vi spiller, er der helt mørkt, så man kan ikke se sit tastatur. Jeg ved ikke, hvor mange det reelt set generer, men f.eks. for mig, fordi jeg binder alle mine forges til opgraderinger, så jeg skal kigge hurtigt ned på min tastatur, når jeg skal vælge dem. Det havde jeg svært ved i et mørkt lokale, så det er lidt irriterende. Bordene er også lidt for høje i forhold til, hvad jeg er vant til.

Jeg har også hørt en masse brokke sig over arrangørernes produktion. Der var på et tidspunkt en mikrofon, der var tændt, når den ikke skulle være det, så man kunne høre castet snakke med hinanden ind i mellem spillene.

I virkeligheden skulle de måske have holdt det i Sverige i stedet. Dreamhack havde nok gjort det en del bedre, i hvert fald produktionsmæssigt. Omvendt vil de jo gerne holde det i Kina, fordi der er så mange kinesere, der gerne vil ind at se det, og det havde måske været svært at finde så stort et sted, som det her, i Sverige.

Hvordan er det i øvrigt at spille i Kina kontra i Vesten?

BabyKnight: Jeg kan ikke rigtig mærke nogen forskel. Begejstringen er den samme. Faktisk er det lidt skuffende, at hallen ikke er fyldt i dag. Der er mange tomme sæder. Jeg troede, det ville været helt fyldt.

Er der nogen specifikke kampe fra turneringen, du vil fremhæve?

BabyKnight: TitaNs spil mod Curious og herO i sin gruppe. Det var ret imponerende. To koreanere besejrer han, hvoraf han slår den ene helt ud af turneringen. Jeg så ikke alle de enkelte spil i kampen, men i hvert fald resultatmæssigt er det flot klaret. Har altid set TitaN som en god spiller, så det kommer måske ikke så meget bag på mig, men stadig flot.

Desværre er der ikke tid til at se så mange spil, så det er begrænset, hvad jeg kan anbefale.

Har du et bud på, hvem der vinder turneringen?

BabyKnight: Hvis man kigger på spillerne, ville jeg nok sige Creator fra Korea. Der er dog så mange gode spillere her, så det er svært at sige. Alle har en chance for at vinde. Hvis Rain kommer hele vejen til finalen, kan jeg også godt se ham vinde.

Det ville måske ikke være så dårligt, hvis Rain vinder, og du kan sige, at du slog ham 2-0 i gruppespillet?

BabyKnight: Nej, lige præcis. Jeg håber på en HerO mod Rain i finalen og at HerO så vinder [Creator endte på en samlet andenplads, mens Rain måtte tage til takke med en placering som nummer tre, red.].

Her til sidst, hvad bringer fremtiden for BabyKnight?

BabyKnight: Jeg har tænkt mig at blive ved med at spille, så længe det kan betale sig for mig, og så længe jeg kan blive ved med at få penge for det. Vil altid være et konkurrencemenneske...

Jeg ser frem til at spille så mange turneringer som muligt i 2013, prøve at se, om jeg måske kan vinde en stor en. Nu har jeg fået en masse erfaring her i 2012, så jeg regner med at kunne klare mig endnu bedre næste år.

Ellers, shoutout til mit hold, FXOpen Europe, og min sponsor Razer.

1

Vi kan se frem til et gensyn med danske Jon BabyKnight Andersen i 2013, som han planlægger at øge sit niveau yderligere og forhåbentlig vinde en af de store turneringer.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...