Eurogamer.dk

Tolkien-familien sagsøger Warner Bros.

Kræver en kæmpe millionerstatning.

Tolkien-familien mener ikke, at Warner Bros. bruger rettighederne til LotR korrekt.

En gruppe, der repræsenterer Tolkien-familien og dennes rettigheder, har sagsøgt Warner Bros. for 80 mio. amerikanske dollars. Det sker, fordi Warner Bros. efter sigende 'drager fordel af rettigheder, som ikke tilhører dem'.

Det fremgår af et sagsanlæg, som The Hollywood Reporter er kommet i besiddelse af dokumenter fra.

Striden drejer sig om, at Warner Bros. angiveligt kun har rettighederne til at lave 'konkret' merchandise baseret på selve Lord of the Rings-universet. Ifølge Tolkien-gruppen har udgiveren ikke lov til at udgive digitalt materiale baseret på universet, hvilket inkluderer mange spil baseret på både Ringenes Herre og Hobbitten.

At Tolkien derigennem associeres med hasardspil gør 'uoprettelig skade på Tolkiens eftermæle og ry', mener gruppen.

Warner Bros. har netop nu to spil i støbeskeen, nemlig The Hobbit: Kingdoms of Middle-Earth og The Hobbit: Armies of the Third Age, som udkommer inden årets udgang. Om deres skæbne påvirkes af sagsanlægget er endnu uvist.

Warner Bros. har ikke bragt et officielt svar på sagsanlægget.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...