Eurogamer.dk

BWC Dag 2: BabyKnight færdig ved BWC

Sekstendedelsfinalen blev endestation for danske Jon Andersen, der måtte se sig slået af koreanske HerO.

Så gik den desværre ikke længere. Danske Jon "BabyKnight" Andersen er ude af BWC StarCraft II-turneringen efter nederlag til koreanske HerO.

Den talentfulde dansker måtte se sig slået 1-3, der spilles bedst ud af fem, i en kamp hvor der var klasseforskel, men som alligevel blev tættere end på papiret anslået.

2

Stod det til BabyKnight, havde han fore- trukket at møde en Terran eller Zerg-fjende i sekstendedelsfinalen. Desværre for Jon spiller koreanske HerO Protoss.

Begge spillere åbnede første runde med et såkaldt Blink Stalker + Observer-build, men et lidt for dristigt Blink-angreb fra Jon gav HerO overtaget og senere sejren. Anden runde bølgede frem og tilbage, men igen var det HerO, der trak det længste strå med sit Phoenix-build og dygtige Forcefield-forsvar.

I tredje runde var der til gengæld oprejsning for Jon, der med sin Gateway/Nexus-kombination fuldstændig overrumplede HerO, som hurtigt sakkede agterud med ressourceindsamlingen. Dermed var vejen banet for sejr til danskeren og reducering til 1-2.

Fjerde runde blev desværre en delvis spejling af første, begge spillere med Blink Stalker + Observer-builds, og selvom det langt hen af vejen gik bedre for Jon, kom udfaldet et stykke inde i kampen, da HerO, akkurat som Jon sender Archons, Charged Zealots og Colossus mod fjendens base, overlister danskerens hovedbase og dermed får overtaget. Resultatet, sejr til HerO og BabyKnight sendt til tælling ved Battle.net World Championship.

Det var derfor ikke overraskende en skuffet, men alligevel fattet Jon "BabyKnight" Andersen, vi mødte umiddelbart efter kampen:

"Jeg spiller ikke mine bedste spil mod ham, så jeg er lidt skuffet egentlig, men, altså, round of 16 til BWC det er rimeligt godt, så, ja..."

"Jeg ville lidt ønske, at jeg havde spillet mod en Zerg eller Terran i stedet for [Protoss, red.], fordi jeg spillede alle mine builds i PvP i går, så jeg var ligesom ved at løbe tør. Jeg tror, HerO havde snakket med Rain, for det virkede som om, han vidste, hvordan jeg spillede."

Oven på gårsdagens sejr over først State og senere mægtige Rain var der mange, der spekulere i, om BabyKnight kunne blive en overraskende vinder af turneringen. Sådan skulle det desværre ikke gå, men vi klapper alle i hænderne over Jons fantastiske præstation.

Den selvsikre dansker bebuder da også, at vi kan forvente at se meget mere til ham fremover, som StarCraft II- og e-sport generelt fortsætter sin fremmarch i den globale spildiskurs.

"Jeg har tænkt mig at blive ved med at spille, så længe det kan betale sig for mig, og så længe jeg kan blive ved med at få penge for det," lyder det selvsikkert fra den 20-årige dansker, der i øvrigt tipper Creator som endelig vinder af StarCraft II-verdensmesterskabet.

Du kan se frem til at læse interviewet med Jon "BabyKnight" Andersen i sin fulde længde senere i dag.

1

Danske Jon BabyKnight Andersen mødte sin overmand i koreanske HerO ved sekstendedels- finalen i StarCraft II-verdensmesterskabet i Shanghai, men kan nu alligevel være stolt over en samlet imponerende indsats, der bl.a. så ham gøre rent bord mod Rain, en af verdens bedste.

Kommentarer (4)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...