Eurogamer.dk

BWC Dag 1: You Require more Vespene Gas

Førstedagen af Battle.net World Championship viser, at Blizzard endnu har meget at lære.

Det skulle have været en forløsningens dag for californiske Blizzard Entertainment, der kl. 10:00 i morges slog portene op for det første Battle.net World Championship-arrangement nogensinde.

Men det var som om, potentialet aldrig for alvor blev indfriet, som dagen skred frem, og entusiasmen proportionelt hermed dalede. Fra fulde sæder ved åbningsceremonien til nærmest tomme sale sidst på eftermiddagen, og det selvom gruppespillet i hhv. StarCraft II og World of WarCraft-turneringen ikke var nær overstået.

1

Nok se, men ikke røre, hvilket de mange vagter omkring var flinke til at gøre opmærksom på, skulle man være i tvivl.

Måske det i virkeligheden skyldes formatet mere end interessen, for der er ingen tvivl om, at det kinesiske folk har en passion for e-sport, vi endnu ikke ser i stor skala herhjemme. Alene det faktum, at publikummet spændte over et bredte spektrum af mænd, kvinder, kærestepar, børn, bedsteforældre m.fl., var beskrivende om dette. Man har simpelthen en anden og mere mangfoldig opfattelse af mediet.

Formatet, dog, var en smule problematisk. For det første var det nær umuligt som deltagende at finde ud af, hvor og hvornår de konkurrerende skulle spille, og dertil kommer at kun en fjerdedel af kampene reelt set blev vist på messen. De resterende blev spillet for lukkede døre, eller for dem der så med via internettet. Man blev med andre ord tvunget til at se de kampe, der blev vist på den store scene, og selvom mange af dem var interessante, savnede man fleksibiliteten i selv at kunne vælge.

Arrangementet i øvrigt, når man undtager de to hovedturneringer, virkede også til at være en smule rodet. Ud over det var drysset det sædvanlige messestads så som merchandise- og autograf-afdeling, samt diverse reklameboder og tilfældige cosplay-dukker, men ingen af delene var i nær samme liga, som man ser det andre steder. Ej heller har det meget med e-sport at gøre, når det kommer til stykket. Som en underlig krydsning af Dreamhack og BlizzCon, dermed.

2

Her er den, pokalen de alle vil have fat it. Bliver det danske BabyKnight, der løber med den i StarCraft II-turneringen?

Selv Blizzard-CEO Mike Morhaimes åbningstale fremstod tam og uden det nødvendige drive til at begejstre publikum. En masse tom snak om at takke diverse samarbejdspartnere og ellers den sædvanlige høflighedsjargon, der skal til for i det mindste at please de fremmødte.

I morgen bliver formentlig bedre, dels fordi alle kampe vil blive vist på storskærm, men også fordi, der er mere egentlig e-sports-fokuseret materiale på programmet, herunder live-streaming af World of WarCraft PvE-indhold fra de bedste kinesiske guilds, samt flere spillerinterviews. Det var påfaldende, at i en turnering der handler om professionelle computerspillere, blev de på førstedagen nærmest gemt væk for offentligheden.

Vi får se, Battle.net World Championship forsætter i hvert fald med anden- og sidstedagen i morgen, søndag, hvor vi igen er på pletten. Det helt store spørgsmål set med danske øjne er selvfølgelig, om det mon lykkes danske BabyKnight at nuppe titlen som verdens bedste StarCraft II-spiller.

Eurogamer Danmark er inviteret til Battle.net World Championship af Blizzard Software Development Shanghai Co. Ltd.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...