Eurogamer.dk

BWC Dag 1: StarCraft II-producer ser global fremtid for e-sport

Men først skal det kinesiske forretningseventyr plejes.

Battle.net World Championship er Blizzards uofficielle verdensmesterskab i hhv. StarCraft II og World of WarCraft PvE samt PvP, og det er gennem arrangementer som disse, Blizzard håber at kunne øge opmærksomheden omkring den digitale sport.

"(...)en måde er ved at afholde arrangementer som disse [Battle.net World Championship, red.] eller dem, vores partnere afholder, eksempelvis Dreamhack," lyder det fra StarCraft II Senior Producer Eric Matteson til Eurogamer.dk.

"(...)e-sport er endnu en meget ung trend/industri, som vil vokse jo flere år der går. Jeg føler mig overbevist om, at i takt med at stadig flere folk ser kvaliteten af de arrangementer, der finder sted, og de produkter, der bliver fremvist, vil industrien modnes og derved også opmærksomheden omkring."

1

StarCraft II-producer Eric Matteson har ikke overraskende store forventninger til StarCraft II: Heart of the Swarm, og lover at det vil revolutionere e-sports-scenen. Vi får se, når det udkommer til marts næste år.

Ben Matteson går så langt som til at spå en fremtid, hvor e-sport transmitteres på landsdækkende tv og ikke længere må se sig henvist til en andenplads bag allerede etablerede sportsgrene.

I al hemmelighed er det også en af hovedårsagerne til, at Matteson, ganske diplomatisk, holder med de undertippede vestlige spillere i StarCraft II-turneringen, fordi en sejr i de rækker kan være med til at øge fokus i de regioner, hvor det endnu er småt med kendskab til computerspil på professionelt niveau.

Men når spurgt til, hvorfor Blizzard har valgt Kina som centrum for finalerne, hvor e-sport allerede har en bedre anseelse end mange andre steder i verden, får sangen en lidt anden lyd.

"Så... det fantastiske ved Kina er, at vi har en stor spillerbase og en masse gode samarbejdspartnere, så i den forstand er det et meget vigtigt marked for os. Derfor," slutter Matteson.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...