Eurogamer.dk

BWC Dag 0: This is not WarCraft in Space

Ikke alt ånder fred og idyl i BWC-lejren forud for weekendens strabadser.

Weekendens forestående Battle.net World Championship i Shanghai, Kina, er allerede fyldt med dramatik og mærkværdige historier, der vil spøge i kulissen, når spillerne går til tasterne i morgen, lørdag.

Først og fremmest er det lykkedes en række af de professionelle StarCraft II-spillere at gå ned på madforgiftning. Denne fandt sted i går aftes ved en fællesmiddag for de deltagende, hvor især den hollandske repræsentant Manuel "Grubby" Schenkhulzen blev slemt ramt. Siden har han haft svært ved at holde føde og væske indenbords, ligesom han føler sig alment afkræftet.

2

I morgen skydes BWC 2012 i gang i Shanghai, Kina. Mere end 15.000 mennesker står klar til at hylde deres største StarCraft II- og World of WarCraft-helte. © Team Liquid

Der er blevet spekuleret dagen igennem, hvad forgiftningen skyldes, og man mener at være nået frem til, at den stammer fra en lokal delikatesse kaldet Sashimi. Det er noget med rå fisk, så alene der lyder hypotesen til at have hold. En særdeles uheldig situation, der har fyldt meget i snakken internt i dag, ikke mindst hvor stor en betydning det vil have for de berørte spilleres præstationer i morgen.

Endnu værre, måske, gik det for kommentator Ben "MrBitter" Nichol, der selvsamme aften måtte se sig selv bortført af kinesiske gangstere til det rurale Shanghai og herefter tvunget til at hæve op imod $7000 på sit kreditkort. Da det gik op for røverne, at den daglige hævegrænse var nået, satte de MrBitter tilbage i en taxa og betalte for turen hjem til hotellet, i kid you not.

Jovist, Blizzard kunne næppe have valgt et mere eksotisk sted en Shanghai som ramme for deres BWC-turnering, selvom de selvfølgelig gerne havde været ovenstående episoder foruden. Ellers må man konstatere, at ineserne sitrer af spænding forud for begivenheden, der meldes totalt udsolgt. Blizzards lokale PR-kontakt, Cecelia Chuh, bekræfter over for Eurogamer, at med pressefolk og medarbejere er det absolut sandsynligt, at arrangementet runder 16.000 deltagende, hvilket gør det på størrelse med mægtige Dreamhack.

1

Shanghai viste sig ikke fra sin bedste side i dag, med mindre man altså er ualmindeligt glad for smog og regn i herlig forening.

...og det er vel og mærket i et samfund, der i noget højere grad end Danmark har fokus på e-sport, selvom det også fortsat negligeres af politikerne som seriøs sportsgren. Det betyder, at godt og vel 15.0000 ekstatiske kinesere står klar til at modtage de dygtige spillere i morgen, og heppe deres helt egen, personlige favorit videre.

De har selv én landsmand med, men ellers er det koreanerne, de fleste venter sig noget af. De har traditionelt set været urørlige, men som det lyder fra Blizzard PR-manager i Tyskland Christian Beer: "...har Vesten hentet meget af det tabte ind." Han spår tæt løb, især fra WCS Europe-vinder Stephano, Frankrig, og det spanske brødrepar. Personligt hepper vi selvfølgelig på danske Jon "BabyKnight" Andersen.

Godnat fra Shanghai, vi høres ved i morgen. Husk at følge BWC-turneringen live på arrangementets officielle hjemmeside, og hold dig ellers opdateret på Eurogamer.dk. Vi lover masser af kommentarer, interviews og perspektiv i løbet af weekenden.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...