Eurogamer.dk

Wii U forventes at slå Wii på kort sigt

50 mio. solgte maskiner, når vi rammer år 2016.

En langsigtet prognose sætter tal på Wii U.

Nintendo Wii U, der udkommer i Danmark den 30. november sammen med et væld af klassiske Nintendo-idéer, forventes at overgå den nuværende Wii, når det gælder om at få langet konsoller over disken på den korte bane.

I løbet af de fem første måneder på markedet vil der ifølge en ny analyse blive solgt flere Wii U-maskiner end hvad Wii formåede i samme tidsrum.

Det anslår britiske IHS Screen Digest, der laver prognoser over videospil og -konsoller.

5,5 og 50 mio.
Deres forventning lyder på, at der vil blive solgt 5,5 mio. Wii U-konsoller fra premieredagen til og med april måned 2013. I denne femmånedersperiode vil det faktisk være en hæmning, at Nintendo ikke kan producere nok konsoller til at mætte efterspørgslen.

Set over en meget længere periode forventer IHS dog, at Wii U ikke kan overgå Wii ud fra de nuværende prognoser. I år 2016 vil der 'kun' være solgt 53 mio. Wii U-konsoller, hvilket er på niveau med den gamle NES.

Den nuværende Nintendo Wii er tæt på at runde 100 mio. solgte eksemplarer, og det bliver ikke realistisk for Nintendo at nå samme milepæl med Wii U.

Nintendo Wii U - Presentation [E3 2011]

For dyr og for Mario-løs
Ifølge IHS er det den foreløbige mangel på Nintendo-spil af højeste kvalitet, eksempelvis Super Mario og Zelda, der forhindrer samme store gennembrud som Wii fik.

Desuden er konsollen for dyr til at være gangbar i det økonomiske klima. Nintendo bør indtænke en mere budgetvenlig tilgang på lang sigt, hvis de skal skabe samme gigantsucces med Wii U, skriver analysebureauet.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...