Eurogamer.dk

BlackBerry 10 kommer sidst i januar

Det faldefærdige Research in Motion skal redde æren, når den nye BlackBerry udkommer.

Den tredje part i krigen om smartphonemarkedet, Research in Motion, planlægger at sende det nye styresystem til BlackBerry-telefonerne på markedet i slutningen af januar. Det såkaldte 'BlackBerry 10' lanceres på samme tid over hele kloden.

Meldingen kommer fra Research in Motions egen mund og markerer slutningen på utallige forsinkelser, der nærmest har tvunget det canadiske firmas økonomi i knæ.

Helt præcist vil BlackBerry 10 få premiere den 30. januar.

BlackBerry 10
Teknologien bygger på et helt nyudviklet styresystem, der især målretter sig mod app- og spiludvikling på lige fod med iOS og Android.

- Vores hensigt med BlackBerry 10 er at skabe en enestående mobiloplevelse, som formes efter dine behov. Vores hold har skabt nogle meget nyskabende elementer, hvor internetsurf, samspil mellem programmer og multimedievisning er i fokus. Det hele samles i BlackBerry Flow, som ikke har nogen mage på markedet, fortæller Thorsten Heins, der er øverste chef for Research in Motion.

En presset gigant
Det er endnu uvist, hvornår de egentlige telefoner med BlackBerry 10 udkommer. Det forventes, at der kommer én telefon med touchskærm og én telefon med et normalt keyboard, fuldstændig lig de traditionelle BlackBerry-telefoner.

I ventetiden på nyt fra Research in Motion har firmaets økonomi og aktiekurs været overordentligt presset. Markedet har dog taget rigtig godt imod nyheden om BlackBerry 10 og sendt aktien op med 5,5% i løbet af mandagens handel.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...