Eurogamer.dk

Elitesoldater afslørede for meget i Medal of Honor

Syv soldater er til forhør hos det amerikanske militær.

Du er i besiddelse af statshemmeligheder, hvis du køber Warfighter.

Realismen i vor tids computerspil er efterhånden blevet så omfattende, at det faktisk kan give problemer for nogen.

Syv soldater fra det amerikanske US Navy SEAL Team Six anklages for at have afsløret for meget til Electronic Arts, da de hjalp udgiveren med at stykke Medal of Honor: Warfighter sammen.

Som eksterne konsulenter hjalp soldaterne EA med oplysninger om virkelighedens kampe i Afghanistan og Pakistan. Det foregik over to dage i foråret og sommeren. Siden har det vist sig, at soldaterne afslørede tophemmelige oplysninger om SEAL-gruppernes arbejdsgange og teknikker, og derfor er de nu til afhøring for at finde ud af, hvilke oplysninger, der kan slippe i de forkerte hænder.

Medal of Honor: Warfighter - 8 min gameplay

- Vi tolerer ikke, at folk bryder det etiske kodeks og tavshedspligten i flåden. Endnu er der ikke retsforfølgelser på bordet, men vi vil gerne sende et klart budskab om, at vi bygger på en høj standard af tillid og tavshed om vores arbejde, udtaler Gary Bonelli fra det amerikanske Naval Special Warfare Command.

Konsekvensen for de syv medlemmer er indtil videre, at de får en disciplinærsag stukket på deres CV. Det forhindrer dem i praksis i at blive forfremmet og kan tilmed tvinge dem ud af arbejdet som elitesoldat for den amerikanske flåde. Oven i denne stressfaktor ryger der en månedsløn som økonomisk straf.

En af de syv soldater var i øvrigt med i den gruppe, der slog Osama bin Laden ihjel.

Medal of Honor: Warfighter udkom den 26. oktober til nedslående anmeldelser som fx vores.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...