Eurogamer.dk

Microsoft holder øje med dig

Kinect patent spionerer i stuerne.

Forestil dig en verden hvor Microsoft holder øje med dig imens du sidder og ser film, og sikrer sig at alle der ser filmen har betalt for at se med.

Lige netop det har Microsoft taget patent på. Det går under navnet "Content Distribution Regulation by Viewing User" (altså regulering af indhold ved hjælp af at se brugerne).

Kort beskrevet går patentet ud på at man giver leverandøren af film mulighed for at regulere hvem der ser deres film, for at kunne kontrollere at kun folk der har betalt kan se det.

"Brugerne får et udvalg af medier og mulighed for at vælge mellem forskellige licenser til dette indhold ... De brugere som ser materialet bliver overvåget således at hvis antallet af tilladte brugere overskrides kan afhjælpende aktioner tages i brug."

1

Hvis kameraet opdager, at der er en sortseer, der ser med, stopper den filmen. Der er dog en forsinkelse indbygget, så filmen ikke stopper, hver gang nogen går gennem rummet.

Patentet er ikke direkte forbundet til Kinect, men er mere bredt. Det kan overføres til forskellige platforme, fx mobiltelefoner ved hjælp af frontkameraet,

Der er dog en paragraf der henvender sig specifikt til en konsol(612) og dets tilhørende kamera (620)

"Enheden 612, med kamera enheden 620, kan bruges til at genkende, analyse og/eller spore mennesker (og andet)," erklærer patentet.

4

Der bliver også nævnt et 'Head-tracking' device i patentet, hvad det helt præcis skal bruges til er uklart.

Nu om dage ville det ikke være det store problem da man bare kan frakoble sin Kinect. Men hvis det bliver indbygget i fjernsynet, som fx i nyere tv der har webcam, kan det blive svært at omgås.

Desuden kan man undre sig over hvad Microsofts interesse med dette patent er. Det er muligt at de håber på at kunne vise film samtidig med at de udkommer i biografen. Der ville denne teknologi i hvert fald kunne bruges til at sikre sig at alle har betalt.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...