Eurogamer.dk

CCP: Free-to-play kan ændre konsolkrigen

Dust 514 kan vende op og ned på kampen mellem X360 og PS3, mener spillets udviklere.

Sonys støtte til det nye kuld af free-to-play-titler kan vende op og ned på konsolkrigen mellem Playstation 3 og Xbox 360.

Det mener to førende skikkelser i spilbranchen. De hentyder især til det kommende 'Dust 514' fra islandske CCP Games. Spillet er et spin-off af MMO'et EVE: Online, hvor udvikleren blander traditionelle onlinerollespil med skydespil. Dust 514 udkommer kun til Playstation 3 og Playstation Vita.

Udtalelserne kommer fra Cevat Yerli, chefen for Crytek, og David Reid, der leder markedsføringen af netop Dust 514 for CCP Games.

De mener begge, at Sonys støtte til free-to-play-modellen kan være afgørende for Playstation-brandets kamp mod Microsoft. For nylig udsendte Sony en gratis udgave af SingStar til PS3, der skal finansieres af enkelte sange. Når Dust 514 udkommer engang i år 2013, vil det også være gratis at spille, men tjene sig selv hjem via små transaktioner for udstyr og tilpasning af figurerne.

- At Sony satser på dette spil (SingStar, red.) er et stort skridt frem, og det fortjener ros. Hvis Sony for alvor tager free-to-play-modellen til sig, vil det være en stor styrke for Playstation. Det kan gøre maskinen til den førende konsol, udtaler Yerli til MCV.

Han suppleres af David Reid:

- Når man vælger at udfordre kongerne af konsolkrigen, er man nødt til at være ambitiøs og tage flere risici. I sidste generation var det Xbox, der turde dette med Xbox Live. Nu er der gået fem år, og det er klart Sony, der har mest blod på tanden til at erobre markedet med nye metoder, udtaler han.

Igennem de seneste år har Sony forsøgt sig med free-to-play-modellen via Free Realms og DC Universe Online. Firmaet afventer at gøre status på SingStar-projektet for at se, om modellen også skal bruges til andre traditionelle Sony-spil.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...