Eurogamer.dk

Ugens App: 100 Floors

100 Floors er et glimrende eksempel på en applikation, der er lige så simpel som den er god.

En af de helt store foredele ved app-udvikling til smartphones er, at det ofte er den gode idé, mere end det store budget, der får en applikation til at sejre. Det blev eksemplificeret fint, ved den svenske udvikler af Wordfeud, der blev multimillionær på grund af en genopfindelse af Scrabble.

1

100 Floors.

De store pengesummer der er på spil har skabt en form for pionerånd i spiludvikling til smartphones, hvor store og små udviklere duellerer i opfindsomhed, i håbet om, med få midler, at skabe den næste kassesucces.

Denne ånd medfører naturligvis en masse skrammel. Titler, der udelukkende har til formål at lokke 6,- ud af brugeren, uden på nogen måde at have fortjent dem, er langt fra noget særsyn. Alligevel må ånden tiljubles, for nogen gange går den gode idé hen og bliver til en sært vanedannende spiltitel - og det er tilfældet med denne uges: Ugens App.

100 Floors er et glimrende eksempel på en applikation, der er lige så simpel som den er god. Der er tale om en vaskeægte hjernevrider, der dybest set går ud på, at komme fra bunden af et højhus, og op på etage nummer 100.

Hver etage stiller dig overfor en lukket elevator dør, og forskellige genstande eller udsmykninger, der på en eller anden måde kan få døren til at åbne. Når du har fået åbnet døren, kan du tage turen op på næste sal, hvor en ny dør skal åbnes og dermed en ny gåde løses.

Grafikken er ikke prangende, lyden er simpel og animationerne noget der kunne være lavet af enhver amatørgrafiker. Det er gådernes kompleksitet, og det faktum, at alle aspekter af din enheds hardware er i spil når de skal løses, der gør 100 Floors til noget særligt. Der skal nemlig drejes, pustes, rystes, trykkes og skubbes, på din vej op igennem etagerne, og hver gang du endeligt har gennemskuet en gåde, står den næste i kø på næste sal.

At 100 Floor er en vaskeægte smartphone succes, afspejles fint af antallet af downloads i henholdsvis iTunes og Google Play. Langt over 20 millioner downloads er det nemlig blevet til, og det skyldes ikke kun det fængende gameplay, men også at det lille udviklerstudio, Tobi Apps, jævnligt kommer med opdateringer og tilføjelser af nye baner. For eksempel er der meget belejligt netop kommet 15 nye halloween-inspirerede baner.

100 Floors kan hentes kvit og frit fra både Google Play og iTunes. Ønsker man en reklamefri version koster det omkring 7,- begge steder.

Og husk så, at rigtige mænd (eller kvinder) ikke anvender walkthroughs!

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...