Eurogamer.dk

Halo 4 holdet utilfredse med Xbox Live spillere

Sexistiske bemærkninger bedes holdes for sig selv.

Xbox Live kan være et meget overvældende og ubehageligt sted. Og når man er så tæt forbundet med Xbox Live som Halo er, kan denne negative association hurtigt smitte.

To medlemmere af Halo 4 holdet har før udgivelsen af det nye spil sendt en lille reprimande ud til spillerne. De to er 343 Industries' Studio Head Bonnie Ross, og Executive Producer Kiki Wolfkill (der kan man da tale om et badass navn).

"Det kan godt være farligt at give unge mennesker en mulighed for at tale til et større publikum," sagde Kiki Wolfkill til GameSpot Australia. "Der vil altid være idioter, og hvis du giver dem mulighed for at udtrykke den side af deres personlighed, uden at der er nogen der kan se dem, vil sådan noget opførsel opstå."

En del af den omtalte opførsel kan man se på arkivet Fat, Ugly or Slutty, en hjemmeside der viser og laver sjov med de bemærkninger som man møder på Xbox Live. Navnet Fat, Ugly or Slutty hentyder til de 3 katagorier som de fleste af bemærkningerne kan placeres i.

cortana

Det kan godt være at 343 industries er utilfredse med sexismen, men de har stadigvæk valgt at have Cortana som en storbarmet nøgen AI.

Bonnie Ross omtaler opførslen som "stødende og fuldstændigt uacceptabelt". "Jeg kan godt lide at forestille mig at størstedelen af Xbox Live spillerne ikke er sådan," siger hun.

For at forhindre at Halo 4 skulle opfordre til sexistisk opførsel har kønsroller været meget i fokus under udviklingen.

"I Halo 4 har vi været meget bevidste omkring hvem der er mand og hvem der er kvinde," siger Ross, "og hvis vi så syntes at vi var stereotypiske kiggede vi tilbage på det og sikrede os at det var sådan vi ville have det."

Bonnie Ross fortæller desuden at hendes rolle som chef for 343 Industries har udfordret manges stereotypiske kønsroller.

"De fleste folk ser på et projekt som Halo og går automatisk ud fra at det er en fyr der styrer showet," siger hun. "Folk bliver overrasket over at det er en kvinde der står bag Halo 4."

Da Microsoft lavede 343 Industries for at overtage Halo serien, fik jeg mulighed for at være chef fordi jeg havde gjort mig fortjent til det. Mit køn spillede ingen rolle i det."

Halo 4 kommer ud nu på tirsdag, den 6. november.

Her er nogle af de mere stuerene eksempler på dårlig stil:

1
2
3

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...