Eurogamer.dk

Ugens App - Beneath a Steel Sky

I denne uge er der virkelig kræs for kendere og oldskool rollespilsentusiaster.

Halvfemserne var på mange måder en golden age for RPG-titler (Role Playing Game) til pc. Her blev eksperimenteret for fuld skrue i de små spilstudier rundt omkring i verden. Det betød udgivelsen af et utal af titler, der til sammen var med til at fastsætte en standard for den type spil, der blev fulgt i flere årtier fremover.

1

BASS.

Var du derfor, ligesom jeg, gamer i halvfemserne, vil du uden tvivl have stiftet bekendtskab med titler som Monkey Island, Day of the Tentacle, Full Throttle og ikke mindst Beneath a Steel Sky. Titler som revolutionerede industrien på hver deres måde da de blev udgivet, men som sidenhen er blevet gemt af vejen til fordel for yngre modeller. Indtil nu.

Vores smartphones er nemlig så rigeligt i stand til at kunne afvikle disse gamle titler, og det betyder, at en del af dem er i gang med at få sig en anden ungdom. Således er Beneath a Steel Sky for længst kommet i en "remastered" udgave til iOS, imens Android-brugerne har adgang til en lang række af de klassiske titler, heriblandt Beneath a Steel Sky, igennem ScummVM applikationen.

Læs om ScummVM i denne guide til brug af applikationen.

Og selvom en efterhånden 20 år gammel titel ikke kan måle sig grafisk med nutidens flotte grafik, så er der rigtig god grund til at tage en tur ned af memory lane, sammen med Foster og hans hylende morsomme robotven Joey.

Spillet er klassisk i sin stil. Det er point and click når det er bedst: Afsøg ethvert skærmbillede for mulige anvendelige genstande, og tænk ud af boksen, når du skal forsøge at løse de gåder, der hele tiden opstår omkring dig.

Og husk så at nyde de håndtegnede futuristiske omgivelser, den tørre og firkantede humor, der konstant gennemvæder enhver dialog i spillet og den fantastiske fortælling, der på trods af spillets ellers alvorlige tema, formår at holde balancen mellem alvor og humor.

Robert Foster er blevet kidnappet af ondsindede mørkemænd, der i samme ombæring har slået hans familie ihjel. Spillet starter med, at han er alene og forladt, i en for ham fuldstændig ukendt storby, uden nogen brugbare genstande på sig, og uden hans bedste ven Joey i nærheden.

Kort efter spillets start kommer humoren i spil idet Joey bliver genfødt i en rengøringsrobot, og stærkt utilfreds konstaterer: "You've turned me into a vacuum cleaner!"

Det er de sproglige genialiteter, de håndtegnede og stemningsfyldte omgivelser og ikke mindst den fantastiske historie, der gør, at de 18 kroner, Beneath a Steel Sky koster i iTunes, muligvis er de bedste, du nogensinde kommer til at give ud på en smartphonetitel.

Er du Android-bruger, er vejen til titlen som sagt en anelse længere. Til gengæld har du adgang til en lang række af de gamle rollespilstitler - og så er de helt gratis.

2

Oldskool RPG til din smartphone.

Du kan finde mere Android relateret stof på Ndroid.dk.

Kommentarer (3)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...