Eurogamer.dk

Dagbog fra Pokemon White 2

Femte og sidste dag med de små lommemonstre.

Da Pokemon først udkom var jeg for gammel til den slags børnespil, men ikke gammel nok til at gennemskue, at Pokemon sagtens kan nydes af såkaldt voksne. Så der gik et par år, før jeg faldt for charmen i Pokemon Blue, og siden da har jeg spillet et par af de nyere spil i serien, hvilket kulminerede i en anmeldelse af Pokemon Black sidste år. Den anmeldelse var startskuddet til, at jeg brugte mere end 200 timer i jagten på at finde sjældne Pokemon, udvikle dem, bytte til dem jeg ikke selv kunne finde og så videre. Så jeg har været spændt på at sætte tænderne i denne første rigtige "2'er" i Pokemon spilserien.

Dag 1

Pokemon er den slags spil, der ofte belønner dig for at have spillet de tidligere spil, og det kan altid betale sig at følge med i hvilke kampagner Nintendo kører i forbindelse med udgivelsen eller andre mærkedage. Så første punkt på dagsordenen er derfor at forbinde mit save game fra Pokemon Black med det nye spil, via den nye feature Memory Link. Jeg ved ikke helt, hvad jeg får ud af det, men det er vigtigt, at man ikke går glip af noget.

Punkt nummer to er derfor at afprøve Pokemon Dream Radar, et nyt lille spil specifikt til 3DS. Det koster 22,5 kr, en lidt underlig pris, og væsentligt højere end det niveau man er vant til fra apps til f.eks iPhone. Til gengæld tilbyder Dream Radar dén funktion, som var det første jeg tænkte på, da jeg prøvede 3DS'ens Augmented Reality funktion: nemlig det at gå på jagt efter Pokemon i sin egen stue. Det er ikke helt så avanceret, som jeg kunne håbe på, men til gengæld kan jeg eftersigende finde sjældne ting, der kun er tilgængelige via Dream Radar. Selvfølgelig.

Tredie punkt er at gå på Nintendos netværk via WiFi og på den måde hente den særlige Pokemon Genesect. Jeg ved ikke så meget om dens egenskaber, men den starter på lvl 15, hvilket er ret voldsomt ift. at spillet starter med Pokemon omkring lvl 5.

Og så er jeg i gang. Spillet starter som det plejer, ens mor kommer og vil snakke med én, og inden længe skal man vælge et navn til sig selv, og ens rival/ven. Hvor Black/White havde et lille trekantsdrama i hovedperson, Bianca og Cheren, er vi her i toeren tilbage til en enkelt ven. Han har dog sin søster med i første omgang. Bianca er faktisk blevet assistent for Professor Juniper, og hun giver dig din første Pokemon. Jeg synes stadig Tepig er en temmelig fesen 'mon at starte med - helt ærligt en gris tsk. Men jeg kan jo ikke vælge andet end ild, som min første type.

I øvrigt starter man denne gang i en lidt større by, end den sædvanlige lille flække, som man ellers kalder hjem. Det betyder blandt andet, at der både er et Pokemon Center og et gym i din hjemby. Og med et gym følger der selvfølgelig en gym leader, som man skal slå. Men det må vente til i morgen.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...