Eurogamer.dk

Xbox'ens succes skyldes Sonys fejltagelser

Tidligere Xbox-boss giver en "virkelig, virkelig dårlig" overgang til PS3 skylden for Microsofts medvind.

Robbie Bach var kongen af Xbox. Frem til efteråret 2010 var han leder af Microsofts Entertainment & Devices Division, og han har i sin tid været ansvarlig for Xbox, Xbox 360, Zune, Windows Games, Windows Mobile og Microsoft TV. Så man kan vist roligt sige at han har CV'et i orden.

Men da han nu ikke længere er ansat i Microsoft, ja han befinder sig ikke engang i teknologi-branchen længere, så er der åbenbart lukker op for den varme hane med klar tale om fortidens synder og sejre. I hvert fald hold Bach sig ikke tilbage, da han for nyligt holdt foredrag for en gruppe iværksættere i Northwest Entrepreneur Network.

Om Sony sagde Bach bl.a at "En del af Xbox'en succes skyldes det faktum, at Sony foretog sig nogen ret usmarte ting. De håndterede ikke deres 70-procents markedsandel ordentligt. Det er jo en lang snak. Overgangen til PlayStation 3 var rigtigt, rigtig dårlig. Og virkelig svær. De håndterede ikke deres partenere ordentligt, de håndterede ikke deres omkostningsstruktur ordentligt. De gjorde deres næste platform så kompliceret at spiludviklerne ikke kunne udvikle spil til den."

1

"De gjorde deres næste platform så kompliceret at spiludviklerne ikke kunne udvikle spil til den" - Robbie Bach om Sony

Derudover kunne Robbie Bach afsløre, at en af grundene til at Microsoft fik success med deres første Xbox var, at det var virkelig nemt at finde gode partnere i spilbranchen, fordi de dermed kunne være med at forhindre et Sony-monopol.

"Vi var i stand til at overbevise butikskæder og spiludgivere såsom Activision, Electronic Arts og andre om, at det ville være godt for dem, hvis Microsoft havde succes, for hvis vi ikke havde det, så ville det eneste navn i byen være Sony. At være afhængige af en anden var dårligt for dem, så de støttede os uforholdsmæssigt meget, rent matematisk set"

Bach var dog heller ikke bleg for at indrømme, at også Microsoft havde begået fejl, mens han stod ved roret. Ikke mindst var han ansvarlig for de milliardtab og PR-gok som millioner af døde Xbox360'ere med den frygtede blinkende røde dødsring udgjorde. En begivenhed han ganske enkelt beskrev som "Den mest smertefulde hændelse i mit liv"

(via: gamesindustry, geekwire)

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...