Eurogamer.dk

The Witcher 2: Assassins of Kings - Enhanced Edition Anmeldelse

Troldmandens lærling er blevet voksen.

1

En forførende farlig og smuk fantasyverden venter på dig...

The Witcher 2: Assassins of Kings er et voksent spil. Men hvad gør et spil voksent? Er det nøgne kvinder, sex, bandeord og afhuggede hoveder? Det har Witcher 2, men at antage, at det er derfor, spillet er voksent, er en fejl. Ja, Kratos, du er vred og forsmået, men voksen, nej. Det voksne findes derimod i forholdet mellem spiller og spil.

The Witcher 2 ser aldrig ned på dig, tørrer aldrig dine øjne, når det gør ondt eller serverer tingene på et sølvfad, hvis du ikke kan finde vej, hvilket vi ellers er vant til i 9 ud af 10 såkaldte "voksne" spiltitler i dag. The Witcher 2 får andre moderne rollespil, som f.eks. Dragon Age 2 eller Fable 3 til at virke som trafiklære i børnehaveklassen. Rød mand, slå orken, grøn mand, kast din iskrystal, ja sådan, dygtig!

The Witcher 2 Enhanced Edition - What's New trailer

I The Witcher 2 bliver du mødt med et voksent plot om kongemord, magt, rænkespil, sexede troldkvinder, enfoldige monstre og forarmede riddere. Det her er en fantasyverden i Game of Thrones kvalitet, og enhver, der kender til den roman/tv-serie, ved, hvad der så er i vente af godter for et modent publikum, som har tålmodigheden endsige evnerne til at favne sådan en rig og detaljeret fantasy verden, der meget sjældent tyer til fortærskede klicheer eller hviler på laurbærene.

2

Som titlen 'Assassins of Kings' mere end antyder, er der mange konger og kongemord i løbet af spillet. Her en af de majestætlige mænd, der, som alle de andre, er ude efter en ting: magt.

Spillet er nu udkommet til XBOX 360 og pc i den såkaldte Enhanced Edition, hvilket vil sige, at samtlige udvidelser og forbedringer, der er udgivet til den oprindelige pc version siden midten af 2011, er med i denne udgave. Det betyder bl.a. ca. 4-5 timer ekstra missioner, hvilket bestemt er en luksus i et spil, der i forvejen er 35-40 timer langt alt afhængigt af, hvor mange sidemissioner du påtager dig. Men lur mig, om du - ligesom undertegnede - ikke vil have det hele med, for den verden, som The Witcher 2 åbner op for dig, er ubetinget det bedste fantasy i denne spilgeneration. Ja, det er uden tvivl bedre og mere medrivende end Skyrim i min bog. Bestemt mere lineært, men så meget bedre skrevet, spillet, orkestreret og realiseret. The Witcher 2 verden føles levende, mens Skyrim - sin imponerende størrelse til trods - stadig bare føles som et spil med nogle digitale voksdukker tilfældigt placeret i et gigantisk landskab. Så godt som enhver karakter, du møder i The Witcher 2, er unik af personlighed og udseende, noget af en bedrift. Og der er lige stor nydelse i at hjælpe en fordrukken ridder hjem til borgen som i at slagte en horde af fæle flammemonstre.

Vigtigst af alt, så er hovedpersonen - den såkaldte Witcher - Geralt, en dybt fascinerende karakter. Her er ikke tale om en klichesprængt machobøf, der bare er god til at se bred ud og svinge med et tohåndssværd, men et mangefacettet individ, der er lige så nuanceret og velskrevet, som en karakter fra føromtalte Game of Thrones. Geralts bevæggrunde er ej heller rendyrkede sorte eller hvide/ gode eller onde, men grå og tvetydige, og det gør ham ikke blot menneskelig, men også beundringsværdig som spilhelt. Han er voksen, ligesom resten af spillet.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...