Eurogamer.dk

Forfatter sagsøger Ubisoft over historien i Assassin's Creed 3

Kræver udgivelsen stoppet og millioner i erstatning.

En amerikansk forfatter har sagsøgt Ubisoft pga. påståede ligheder mellem hans roman, Link, fra 2003 og Assassin's Creed-serien.

Ifølge Patent Arcade står der i sagsøger John Beiswengers anklage, at bogen i detaljer beskriver "udformningen og skabelsen af en forbindelsesenhed og den proces gennem hvilken, man kan tilgå forfædrenes erindringer og som bruger kan genopleve dem."

Han anser det lignede Animus-koncept i Assassin's Creed som et brud på hans ophavsret.

Et andet sted i anklagen bemærker han, at både hans bog og Ubisofts spil kommer med regelmæssige referencer til Edens Have, forbuden frugt samt Adam og Eva. Desuden bliver 'assassins' ofte nævnt i bogen sammen med en større kamp mellem godt og ondt for at få kontrollen over enheden.

Beiswenger ønsker $1.05 millioner i erstatning og op til $5.25 millioner, hvis dommeren finder, at Ubisoft med overlæg har tilsidesat ophavsretten. Derudover ønsker han at stoppe udgivelsens af Assassin's Creed 3.

Eurogamer Network har bedt Ubisoft om en kommentar og vender tilbage med en opdatering, hvis vi får svar.

Ventetiden kan du jo bruge på at se nærmere på vores nylige preview af Assassin's Creed 3.

Kommentarer (2)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...