Eurogamer.dk

Ny jobannonce øger rygterne om Steam Box konsol

"Hjælp os med at skabe helt nye oplevelser".

Et nyt jobopslag fra Valve hælder vand på rygtemøllen i forhold til at firmaet arbejder den såkaldte Steam Box pc/konsol.

Half-Life udvikleren er på udkig efter en electronics engineer, som skal hjælpe dem med at "forbedre" de gameplay oplevelser, som de er kendt for.

"Bliv en del af et yderst motiveret team, som arbejder på hardware design, prototyping, test og produktion henover et bredt sprektrum af platforme." skriver Valve (via Engadget). "Vi snakker ikke om 'også-mig' mus og gamepads her - hjælp os med at opfinde helt nye spiloplevelser."

Den heldige ansøger vil primært få til ansvar at "arbejde med hardware teamet for at udtænke, designe, evaluere og producere nye typer af input, output og platformshardware."

Nogen har foreslået at rollen indikerer Valves ønske om at lave ekstraudstyr - og firmaet har faktisk indhentet patenter, der viser at de har udtænkt nogle interessante designs til gamepads med indbygget trackball. Og det kan sagtens være tilfældet, men et anbefalet kendskab til "power supply management" og "ARM / X86 system design" antyder et produkt, der minder mere om en konsol eller PC.

Opslaget på en electronics engineer er blot ét af en række jobåbninger, som i alt udgør det Valves Jeri Ellsworth kalder "vores R&D dream team". Hun blev ansat i Valve for nylig for at arbejde på "næste generations gaming hardware".

1

Dedikeret spilkonsol med pc-indmad, eller bare endnu en af Valves testmaskiner?

Læs også vores artikel: Er valve ved at bygge deres egen konsol?

Steam Boxen blev først nævnt i en artikel fra The Verge, som i sidste måned skrev at Valve arbejder på en konsol, som bliver udviklet i samarbejde med hardware fabrikanter.

Rapporten fra Verge fortæller, at Steam Box sandsynligvis bliver lanceret med en proprietær controller, som gør det muligt at udskifte komponenterne (de analoge sticks for eksempel). Valve søgte om patent på nøjagtig sådan en enhed sidste år.

Verge har også hørt at, nogle af disse komponenter - eller måske selve controlleren - kunne være (eller indeholde) biometriske sensorer. Disse kunne f.eks måle hjerterytme (via et armbånd) eller hudens galvaniske reaktion (svedige håndflader) og sende disse informationer tilbage til spillet. Kilder har i fortrolighed fortalt The Verge at teknologien er så god at "vi kommer aldrig til at se os tilbage".

For underbygge deres rapport henviste The Verge til et tweet fra Valves Greg Coomer, som postede et billede af en PC han havde bygget, komplet med specifikationer.

Valves marketingchef Doug Lombardi sagde dog til Kotaku på GDC, at den nævnte PC kun var en testenhed for firmaets nye brugergrænseflade, designet til at gøre det lettere at spille Steam spil på en PC koblet direkte til et tv.

"Vi forbereder Steam Big Picture Mode UI, og gør klar til at sende det ud, så vi bygger maskiner til at teste det på." sagde Lombardi.

"Vi laver også en del forskellige eksperimenter biometrisk feedback og den slags, hvilket vi også har talt en del om."

"Det er altsammen noget vi arbejder på, men vi er stadig langt fra at Valve udsender nogen form for hardware."

Til gengæld ville Lombardi ikke udelukke, at sådan et produkt kom på gaden i fremtiden.

"Hvad enten vi snakker om at Valve laver deres egen hardware eller indgår et partnerskab med andre, så er der intet af det, der sker lige med det samme" bekræftede han.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...