Eurogamer.dk

Silent Hill HD Collection Preview

En tåget fortid.

Trods talrige forsøg er det aldrig lykkes Silent Hill-serien at genfinde fordum tiders styrke. Bevares, Shattered Memories var tæt på, men selv imponerende fortælleteknik og en kløgtig plot-drejning var ikke nok til at matche Team Silents oprindelige spil.

Konamis efterhånden legendariske udviklerhold mestrede om nogen at fortælle en historie med sans for uhygge. De grundlagde mere eller mindre egenhændigt den psykologiske survival-horror-genre med originalen, Silent Hill, fra 1999. På daværende tidspunkt havde spilbranchen allerede en god portion spøgelseshistorier, og zombie-invasionerne var så småt begyndt at rulle. Skræmmende var de, jovist, men ikke på et dybere, mere instinktivt plan. Dertil kom Team Silent med deres Lynch-inspirerede fortælleteknik og syrede spilmekanik, og rev benene væk under de fleste.

Der skulle dog gå indtil 2001, før Team Silent for alvor ramte topformen. Silent Hill 2 udkom til en bjergtaget anmelder- og spillerskare, der ikke turde drømme om den betydning, spillet på sigt ville få. Vi følger en plaget mand ved navn James Sunderland, hvis afdøde kone Mary pludselig sender ham et brev. Hun påstår, at hun befinder sig på et hotelværelse i Silent Hill, et afsidesliggende og umiddelbart idyllisk ferieresort. Da James ankommer til Silent Hill, er alt dog ikke, som det bør være. Byen er indhyldet i en tyk tåge og i øvrigt forladt. Snart rodes op i James' fortid - på godt og ondt.

Silent Hill 2 var en spilperle af dimensioner, der på udgivelsestidspunktet syntes lysår foran konkurrenterne med sin narrative snilde, ambivalente figurgalleri og dystre æstetik. Gameplayet fik retmæssigt en del tæsk, et tungt kampsystem værende den største synder, selvom dedikerede fans den dag i dag fastholder, at det var en del af spillets meta-symbolik.

1

De ikoniske sygeplejersker er blandt seriens varemærker, og fandt også vej til filmatiseringen fra 2006.

I 2003 var de japanske horror-fetischister igen på spil, da de udgav Silent Hill 3, en direkte opfølger til første kapitel i serien. Spillet fortæller historien om Heather, en ung teenagepige, hvis tur hjem fra det lokale shoppingcenter tager en uventet drejning, da hun pludselig befinder sig i et helvedesunivers fyldt med formløse skabninger. Hun forsøger ihærdigt at vende hjem til faderen, James, der måske/måske ikke lader ventet på sig. Med Silent Hill 3 var Team Silent mere ligefremme og mindre filosoferende i deres historiefortælling end med Silent Hill 2. Ikke desto mindre var det på alle måder et imponerende og velfortalt horror-eventyr, men lige i klassen under det andet spil.

Ved udgangen af det tredje spil var der intern splittelse hos Team Silent. Konami havde en divergerende opfattelse af seriens fremtid sammenlignet med udviklerne selv, hvilket ledte til holdets opløsning. Et fjerde spil blev produceret, stadig men en række nøglefigurer fra den oprindelige trilogi, men Team Silent var så langsomt ved at gå out of business.

Kommentarer (3)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...