Eurogamer.dk

MSI GT780 DX Gaming Laptop Anmeldelse

Kan man spille seriøst på farten?

Gaming og bærbare computere plejer at være gensidigt ekskluderende udsagn. De fleste bærbare har nemlig normalt ikke særligt gode grafikkort, og det er nok dels på grund af varmeudviklingen, der kan være svær at komme af med i et kompakt design, men også på grund af strømforbruget, der på de mest kraftfulde af de nye grafikkort kan suge batteriet på en bærbar tomt på få minutter. Ikke desto mindre kan det være praktisk at have en PC, der uden større problemer kan tages med i sommerhus (hvor det som bekendt altid regner) eller andre steder, hvor det ikke er praktisk at demontere hele den stationære PC.

Til det scenarie findes der en stribe gaming bærbare, der ikke lader deres stationære fætre og kusiner meget tilbage, når det kommer til ydelse. Indtil for ikke så lang tid siden var der kun to seriøse muligheder, hvis man ville have en bærbar, der kunne trække de seneste shooters; Alienware eller XPS maskinerne fra Dell. Senere har Dell købt Alienware og droppede vist nok XPS serien, men alligevel er der i dag flere muligheder for den kræsne gamer, der vil have hestekræfterne med under armen, blandt andet Sony's Vaio F serie og MSI.

Ja, MSI eller Micro-Star International, de har lavet bundkort til PC'er, siden Bill Gates kun var god for et par milliarder, og det er de gode til. Faktisk var firmaet det første i verden, der lavede et bundkort, der kunne overclockes (i 1987), så hvad kunne være mere logisk end at lave en gaming PC, der virkelig sparker DDR RAM?

MSI GT780 DX er 3,9 kilos udsøgt stykke hardware til, i skrivende stund, omkring 12.000 kroner. For prisen, der meget interessant ligger et godt stykke under både Alienware og Sony's gaming bærbare, ja, faktisk er den over 5.000 kroner billigere, får man en bærbar, hvis design oser af, at den er lavet af gamere for gamere. Nu er det ikke fordi Apple behøver være bange for at pigerne dropper deres Airbooks, og hvad de ellers hedder til fordel for MSI's seneste, det skal det kitschede selvlysende tastatur, der kan lyse i alle regnbuens farver, og den Twilight inspirerede rubinrøde stribe, der gennemsyrer den, nok sørge for aldrig sker, men for mange gamere rammer den slags bling bling nok lige i øjet, og undertegnede, der selv mener han har god smag, kan ikke sige sig fri for at have ejet PC'er med både grønne og blå lys i Falkoner Allé's svar på halv-gennemsigtig kabinet-erotika.

Her på Eurogamer.dk er vi ikke specielt tekniske, og når man læser, at der er en i7-2630QM processor på 2GHz i den, 16 GB DDR3 RAM, et Nvidia Geforce Gt570M grafikkort og en SSD disk, er det ikke, fordi det siger os ret meget, men vi kan konstatere, at højttalerne afgiver den bedste lyd, vi nogensinde har hørt fra en bærbar computer, og at SSD disken betyder, at den starter lynhurtigt op. Alle de spil, vi har udsat den for, kører upåklageligt på den, men med grafikkortet kørende for fuld kraft har den ikke mere end 1-2 timers spilletid på batteriet, så man skal ikke bevæge sig for langt væk fra en stikkontakt. Hele pakken virker gennemtænkt, lige fra de mange USB knapper og til den lås, der gør det muligt at afbryde for touchpad'en, hvis man har en ekstern mus tilsluttet.

Skærmen har vi til gengæld lidt blandede følelser overfor. Den er ikke særlig stor, kun 17.3 tommer, og den står sig ikke super godt i sammenligning med for eksempel en 19 tommers Alienware eller en Sony Vaio F serie, der har en helt exceptionel flot skærm, men som til gengæld koster fem tusinde kroner mere.

En anden anke er tastaturet, der, hvis man af uransagelige årsager skulle have lyst til at bruge den til at skrive på, aldrig helt bliver komfortabelt. Der er så meget tomt lebensraum omkring det, at man kan undres over, at der ikke er inddraget lidt mere af det til tastaturet og dermed brugt lidt mere plads til for eksempel 'enter' tasten, der har samme størrelse som de nærliggende knapper, hvilket ofte giver fejlanslag.

Konklusionen må være, at MSI's GT780 DX maskine samlet set er det bedste tilbud indenfor gaming bærbare på markedet lige nu. Det er ikke al hardwaren, der er helt oppe og ringe, skærmen er lidt bette, tastaturet lidt gnidret, men til prisen er det klart det bedste, man kan få lige nu.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...