Eurogamer.dk

Football Manager 2012 Anmeldelse

Mod alle odds.

Denne anmeldelse er oprindelig publiceret på Eurogamer.se.

I virkelighedens verden kan jeg oddse med upåklagelig timing.

Men i Football Manager 2012 er mit hold rykket ned fra Premier League, og debuten i første division er endt som en togulykke. Sådan er Football Manager 2012. Om man i tidens løb har brugt serien som beroligende behandling eller ren underholdning, har den tilbudt god underholdning og frustration til fodboldfans i 15 år. Lad det være sagt med det samme: FM 2012 er lige så vanedannende som sædvanligt, og spillet vil være en pålidelig følgesvend i det kommende år.

Det handler om at lede et fodboldhold og skabe en lederkarriere efter bedste evne. Jeg kan starte en lille klub i den laveste serie eller overtage en af de store kanoner i de øverste ligaer. Du kan styre forretningen på overfladen og tage dig af de store linjer, eller du kan detailstyre alt på mikoniveau, lige fra handler til ungdomshold til hvordan hver spiller skal flytte dødbolde. Du kan blive ved lige indtil vækkeuret ringer den næste dag.

1

Brøndby er selvfølgelig med - på godt og ondt.

Præcis som FIFA og PES gennemgår Football Manager hvert tredje år en stor omvæltning. Sidste år fik spillet en 3D-motor og et nyt interface. I år er der hovedsageligt tale om nye detaljer. Præsentationen er forandret, og interfacet føles glattere og mere intuitivt. Uddybningen er beundringsværdigt og effektivt.

En ny funktion er, at spillerne vænnes til at spille efter bestemte spilsystemer. Et meter viser, hvor godt dit hold kan håndtere hver opstilling og diverse tekniske detaljer heri. Man rynker dog på næsen over, at spillet nogen gange kan kalde en 4-4-2-formation for 'uprøvet' for professionelle fodboldspillere.

Det mere individbaserede system er også blevet poleret. Man får øjeblikkeligt feedback på, hvordan kommentarer til hver enkelt spiller bliver fortolket før og efter kampen. Den rigtige bemærkning kan betyde forskellen på sejr og nederlag, så du må lære dine spillere at kende. Med lidt øvelse skaber du gode effekter på kampene, selvom du ind imellem fornærmer folk voldsommere end din bemærkning burde give anledning til.

Kommunikation spiller generelt en større rolle, især på holdmøder. På disse kan jeg som træner forklare mine mål for klubben og reagere på visse spilleres udtalelser. Som resten af spillet føles det dog ikke udpræget realistisk, men det fungerer ganske godt.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...