Eurogamer.dk

Ico & Shadow of the Colossus Collection HD

Modne mesterværker.

Mens vi venter på Team ICO's næste kunstneriske udspil, The Last Guardian, der rammer PS3 i 2012, så serveres vi for to milepæle fra PlayStation 2 æraen i funklende nye HD udgaver - ICO og Shadow of the Colossus. De to titler er henholdsvis 10 og 6 år gamle, men det mærker man nu ikke, da netop disse spil er som god vin, de ældes ikke, de modnes.

ICO og Shadows of the Colussos er med rette mesterværker i spilhistorien, og selv så mange år efter er der ganske få moderne spil, der kan hamle op med deres visionære og kunstneriske ideer. Som med al skelsættende kunst så får de oprindelige originale ideer siden hen en plads i andre værker i mere bredt appellerende sammenhænge. Det ser vi f.eks. med de gigantiske kolosser i Shadows of the Colossus og måden, hvorpå mastodonterne bliver hele baner i sig selv, som vores helt skal bestige og bekæmpe. Uden Team ICO's unikke visionære idé og modet til at realisere den på den dengang aldrende PlayStation 2 havde vi næppe set lignende episke bosskampe i mere mainstream appellerende titler som God of War og det seneste Castlevania.

2

Vores unge helt blev slået i gulvet af den sarte hvide piges pixelperfektion - nu i HD!

Især Shadows of the Colossus funkler i HD. Verdenen og de majestætiske kolosser kommer virkelig til deres ret, og selvom det ikke ligner et PS3 spil, så er det uden sidestykke den mest bjergtagende udgave af spillet til dato. Fans og nye nysgerrige spillere bør ikke tvivle et sekund. ICO og Shadows of the Colussus HD pakken er cremen af moderne spilkunst og bør findes på reolen ved siden af Illiaden og Shakespeares samlede værker.

ICO er en mere lavmælt og underfundig titel end Shadows, men følelsen af at tumle rundt i en stor skummel borgruin på flugt fra fæle skyggevæsner sammen med en sart sårbar pige er stadig gribende i al sin enkelhed og spartanske spildesign. En sjælden perle, der på trods af sine 10 år på bagen føles lige så aktuel i dag som dengang. Man kan ikke lade være med at tænke, at spilmediet i det store hele rykker sig skræmmende lidt, når 6 og 10 år gamle spil føles så friske og anderledes i deres visioner. Lad os håbe, at The Last Guardian igen rykker grænserne for moderne spildesign. Vi trænger til det.

9 / 10

Ico & Shadow of the Colossus Collection HD Martin Lennon Modne mesterværker. 2011-10-17T12:20:00+02:00 9 10

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...