Eurogamer.dk

Mystery Case Files: The Malgrave Incident

Det store billede.

Det siges at man skal lære noget nyt hver dag, og jeg har da i hvert fald lært, at der findes en helt genre af "leg detektiv" spil, hvor man som udgangspunkt bare skal finde skjulte genstande. Og udvikleren Big Fish Games har endda lavet hele otte spil i Mystery Case Files serien før The Malgrave Incident.

Konceptet er ganske enkelt: Du er en detektiv, der skal løse den opgave du har fået stillet, og det involverer at løse en lang række gåder. På den måde får du som spiller også serveret selve historien i små bidder. Og selvfølgelig er der nogle overraskelser undervejs.

Det kan godt være, at L.A. Noire skabte overskrifter med sin teknisk imponerende vinkel på detektivarbejde, men The Malgrave Incident holder sig til den trofaste og velkendte model, som Myst gjorde rigtig populær i starten af halvfemserne.

Hele spillet er bygget op af stillbilleder, eller rettere renderede 3D-scener, hvor man kan dreje kameraet rundt for at få alle detaljerne med. Navigationen foregår som et crossfade mellem de forskellige scener, hvilket gør det lidt mærkeligt at gå tilbage, fordi den låste synsvinkel gør, at man reelt går baglæns igennem dem.

5

Hver scene kan indeholde både tydelige og hemmelige spor til at løse det store mysterie.

Hver scene kan indeholde både tydelige og hemmelige spor til at løse det store mysterie. Og med "tydelig" mener jeg, at de genstande eller områder bliver markeret, når du peger på dem med wiimotens cursor.

Men selve spillet handler egentlig om at finde skjulte genstande i et særligt billede, som man vel nærmest kan kalde en tegning af et diorama.

Historien handler om, at den hemmelighedsfulde Winston Malgrave har inviteret dig ud til øen Malgrave Island. Der er noget ved øen, som tilsyneladende virker helbredende på folk, og det har trukket mange besøgende til gennem tiden. Nu ligger øen imidlertid øde hen, og Hr. Malgrave beder dig om at hjælpe med at helbrede hans døende kone. Så han vil gerne have dig til at gennemsøge øen efter noget glimtende lilla støv.

Mystery Case Files: The Malgrave Incident - Trailer

Og du finder hovedsageligt det lilla støv på skjulte genstand i de omtalte dioramaer. Forestil dig en tegning af et redskabsskur, med rigtig mange forskellige ting, dimser og dingenoter, der står på hylder, ligger på gulvet, hænger fra loftet og så videre. Nogle ting hører naturligt til, nogle gør slet ikke. Nogle ting er tegnet så de står tydeligt frem, andre er camoufleret ind i omgivelserne. Blandt de måske 100 forskellige ting skal du finde og klikke på de 12, der står nævnt nederst på skærmen.

Forestil dig så, at der er flere tegninger i den stil, hvor temaet kan være et sminkebord, en lade, et pulterkammer, et børneværelse og så videre. Det er sådan set kernen i Mystery Case Files: The Malgrave Incident. Hver tegning er lavet med tre lag, der bevæger sig uafhængigt af hinanden, så enkelte objekter kan være mere eller mindre skjult af laget over. Så man har så også mulighed for at zoome ind på billedet i tre niveauer.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...