Eurogamer.dk

Driver San Francisco

Dead Man Driving.

Racingspil er ligesom first person shooters en af vor tids mest fortærskede spilgenrer. Kilometer efter kilometer har vi fræset rundt i alt fra Forza til Need for Speed, konstant på jagt efter adrenalinsuset, der med speederen i bund får os gennem hårnålesvinget og over målstregen. Racingspil er en kommerciel succesfuld genre, men som det forholder sig med de fleste kassesucceser, tages der sjældent chancer med de vante rammer. Medmindre de vante rammer er kørt i sænk, dækkene er flade og salgstallene trænger til en seriøs benzinindsprøjtning. Det er tilfældet med Driver-serien, der med sidste skud på køleren - Driv3r - tilbage i 2004 fejlede på alle fronter og endte som et anmeldernedsablet vrag, som ingen seriøs gamer gad at bruge mere end 5 sekunder på.

Driver var dømt ude, færdig, finito, done, dødt, men sådan skulle det åbenbart ikke blive ved med at være. Det ukuelige hold bag Driver-serien har slikket sårene og er nu klar med deres mest målrettede indsats til dato: Driver San Francisco.

1

Tanners trademark slæde - en solid amerikansk øse, der kalder minderne frem fra Hollywood i 70'erne - dengang de rigtigt kunne lave biljagter...

Driv3r valgte fejlagtigt at køre i hælene på Grand Theft Autos succes med både køre- og tredjepersons-actionmisssioner, men det er ikke tilfældet med Driver San Francisco. Fokus er ene og alene rettet mod at sidde bag rattet i overhalingsbanen, så selvom du har hele San Francisco at lave hjulspind i, så kommer du aldrig væk fra førersædet i din valgte slæde.

Driver San Francisco starter helt klassisk med en biljagt. Den fæle forbryderkonge Jericho er flygtet fra en fangetransport, og i rollen som undercover agenten Tanner må du efter ham. Driver, som vi kender det, men efter et fælt trafikuheld, hvor Tanner slår hovedet gevaldigt, kører spillet ud af nye uvante veje. Fra at være en rendyrket hyldest til biljagtsfilm, som Bullitt og Fast and the Furious, så skifter Driver gear og smadrer nu Being John Malkovich og The Matrix ind i autoværnet. Det lyder unægteligt sort, og i de første missioner er det svært ikke at ryste skepsisen af sig. Hvad i alverden er det lige, Driver har gang i??!!

2

Rigtig mange politibiler bliver totalskadet i løbet af spillet... præcis som vi kan li' det!

Trafikuheldet har sendt vores hovedperson Tanner på intensivafdeling, hvor han ligger i koma, men i selv samme koma kører Tanner videre på livet løs i en drømmeverden, som om intet var hændt - udover en bizar Matrix-agtig evne til at kunne overtage alle andres førersæde bag rattet. Den såkaldte "shift" evne. Med et simpelt tryk på en knap ser du hele San Francisco fra oven i et regulært ud-af-kroppen-view, og så er det bare med at zoome ind på den bil, du ønsker at overtage styringen af på vejene, og vupti, du er klar til at trykke speederen i bund.

I løbet af blot få missioner trykker du den f.eks. af som politimand på jagt efter forbrydere, en ambulancefører på vej mod hospitalet, en ung knægt, der er ved at tage kørekort, en utro ægtemand med en irriterende hustru ved sin side, en fartglad fyr midt i et ulovligt gaderæs og meget, meget mere. Forvirringen er total, men morskaben er i fokus.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...