Eurogamer.dk

Mount and Blade: With Fire and Sword

Klinger hestligt.

Kan du lide at bestemme over hundredvis af folk på en slagmark? Hvad med at belejre en borg og selv være med i kampen med sværd og skjold parat? Eller hvad med bare at vælte kongen af tronen så du selv kan indtage den? Hvis dette får dig til at savle, så er Mount and Blade: With Fire and Sword noget for dig.

Mount and Blade: With Fire and Sword er anden stand-alone-udgivelse baseret på Mount and Blade fra den polske udvikler TaleWorlds. Grundidéen bag dette spil er at forene RPG, strategi og action. Denne gang foregår historien i 17-hundrede tallet i stedet for middelalderen, og man har dermed adgang til våben, som gør brug af krudt.

Efter at have skabt sin karakter er man klar til eventyr. Man starter hurtigt ud med at afprøve en af de gode features; styring af sine våben. Man styrer sit våben ved at bevæge musen i den retning, man ønsker at slå. Dette fungerer rigtigt godt, og når man rammer en fjendtlig soldat i hovedet med sin økse, imens man ridder forbi ham, tænker man "Awesome!". Det samme system bruges til at blokere, hvilket kan være besværligt, men når man først mestrer det, ønsker man det implementeret i alle spil, da det giver en indlevelse i kampene og en følelse af bedrift, når man bekæmper en fjende uden at blive ramt.

Mount And Blade: With Fire And Sword - Trailer

Overordnet går spillet ud på, at man skal ride rundt og kæmpe, handle i byerne og klare missioner fra adelsmænd eller krigsherrer. Dog skal man ikke tro, at man bare kan vælge og vrage i hvilke missioner, du vil tage. Hvis man nægter at plyndre en by af bønder, har det en negativ påvirkning på missionsgiverens holdning til dig, hvilket kan gøre, at personen ikke vil give dig flere missioner. Essensen og styrken i spillet er, at man ikke er tvunget til at gøre andet end det, man har lyst til. Spillet har dog en overordnet historie, der udvikler sig alt efter hvilket kongedømme, du slutter dig til, og om du vil hjælpe kongen eller erstatte ham. Dog er det op til en selv, om man vil følge den.

Man får mulighed for at udkæmpe slag, hvis man rider ind i andre hære. Dog kan også man ofte betale sig fra at skulle slås, hvis man er i undertal eller en kylling. Vælger man at slås, skifter spillet om til slagmarken, hvor man styrer sin karakter enten i 1. eller 3. persons synsvinkel. Samtidigt har man kontrollen over sine tropper, og hvad de skal foretage sig ved at give dem kommandoer. Dette giver en stor, men tilfredsstillinde udfordring, i og med at man både skal have overblik over, hvad ens tropper skal gøre, når de er ved at blive flankeret, samtidigt med at man selv prøver på at slå en fjende af hesten.

Kampene er dér, hvor spillet viser sig fra sin bedste side, og man ser på med fryd, når ens 300 mands store hær belejrer en borg. Det er også et storslået syn at se sin hær kæmpe og prøve at indtage borgen og selv være med til at gå op ad stigen til borgmuren, imens man hører fjenderne blive slagtet og ens egne mænd blive ramt af kugler og sværd.

Dog er Mount and Blade: With Fire and Sword ikke fejlfrit, langt fra. Ofte får man følelsen af at spillet kun er 90 procent færdigt. Man finder fejl, som f.eks. at ens mænd ikke kan finde ud af komme fra stige til mur, hvilket resulterer i, at de bare står og venter på at blive dræbt. Derudover løb jeg flere gange ind i situationer, hvor jeg ikke havde nogen som helst ide om, hvad jeg skulle for at klare en opgave. Løsningen på dette var at læse mig til viden på spillets forum, men dette forsager helt sikkert frustration, når man bare gerne vil spille.

Udover single player kampagnen er der også en multiplayerdel, hvilket giver muligheden for at deltage i kampe med op til 64 folk på en server. Udover standard modes som deathmatch og team-deathmatch er der også en captain team deathmatch, hvor man som i spillet får kontrollen over en flok soldater, og det er her multiplayerdelen gør spillet retfærdighed.

Alt i alt rammer Mount and Blade: With Fire and Sword helt sikkert rigtigt med dens kombination af action- og taktikfyldte kampe med strategi i en åben verden. Udfordringen af at få en stor hær og overtage fjendernes borge og byer, blandet med det fede kampsystem gør, at timerne flyver af sted. Fejlene og den mindre gode A.I. er helt sikkert med til at trække ned, men man kan ikke undgå andet end at blive suget ind i en verden af krig, politik og penge, når man starter spillet op.

7 / 10

Mount and Blade: With Fire and Sword Brian M. Nielsen Klinger hestligt. 2011-05-12T15:22:00+02:00 7 10

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...