Eurogamer.dk

Blood Bowl Legendary Edition

Alt på et bræt.

Brætspil; computerspillenes analoge og oftest ikke særligt elektriske søster. Begge har mange ligheder, men overgangen fra pap til pixels er ikke altid lige elegant, hvilket nok er en af de primære grunde til at RISK er et klassisk brætspil, men bare endnu et spil i rækken, når det kommer til computerspil.

Blood Bowl er et af figurkrigsspilsgigantens, Games Workshop, mere unikke spil, der fokuserer på en bizar variant af amerikansk fodbold med mytologiske væsener som trolde, orker, dværge og elverfolk. I 2009 kom en fuldblodig computerkonvertering af brætspillet, som jeg dengang anmeldte med overvejende ros, og sidenhen har Cyanide Studios udgivet spillet til Xbox 360 samt inden årsskiftet Blood Bowl: Legendary Edition, en opgradering af pc-versionen af spillet uden egentlig at være det. Læs vores oprindelige anmeldelse, om du vil, eller den korte opsummering herunder.

1

Halflings; Blood Bowls svar på Brøndby.

Blood Bowl er det, der sker, når man iklæder et hold orker og et hold dværge hver deres ensfarvede dragt med hjelm og hele pivetøjet, og giver dem besked om at levere et styks læderindbundet bold i modstanderens ende. Reglerne er nemme; der er stor set ikke nogen, andet end at man ikke må træde på nogen, der ligger ned, så længe dommeren kan se det, og dampmaskiner bliver udvist efter første målscoring – resten er ren spas og løjer. Det hele kører enten turbaseret eller i realtid, og begge dele er så tro mod Games Workshops regelsæt, som det er elektronisk muligt.

Blood Bowl Legendary Edition - Trailer

Legendary Edition indeholder 12 nye farverige racer, der alle har hver deres egen spillestil, og de er alle som én en kærkommen tilføjelse til originalens otte racer, hvilket, efter lidt hovedregning, giver 20 spilbare racer i alt. Dertil kommer en ny Story Mode, der lader dig spille Blood Bowl-turneringens historie igennem som træner for en række af de legendariske hold, der har spillet gennem tiderne. Sidst, men ikke mindst, er der en opdatering af reglerne, så de følger den såkaldte Living Rulebook, spillets regelbog, som Games Workshop konstant udvikler og udvider.

3

Siden sine dage som kakao-ko havde Mathilde brugt meget af sin tid på at tage steroider og pumpe jern.

Udgivelsen af Legendary Edition er på mange måder et skuffende træk. Mest skuffende er, at trofaste fans, der har investeret i 2009-udgaven, nu sidder med håret i postkassen. Legendary Edition er en opgradering, men ikke en opgraderingsmulighed, hvilket vil sige at ejer du spillet i forvejen, må du investere i det en gang til. Flere digitale portaler, såsom Steam, tilbyder en klækkelig rabat på omkring 33 procent, hvis du ejer originalen, men faktum er, at du i sidste ende betaler for at devaluere et spil, du allerede har, plus en stor håndfuld ekstraindhold. Fans af brætspillet ejer det allerede, og er uden tvivl også nogen af dem, der har holdt spillets community kørende så længe, så at lave det nummer er mangel på respekt over for spillets community. Det er stadig et udmærket spil, og på mange måder bedre end den originale udgivelse, men forretningsmodellen er forkastelig og bør ikke støttes - i håb om at det ikke sker igen.

4 / 10

Blood Bowl Legendary Edition Jacob Herold Nielsen Alt på et bræt. 2011-02-24T19:10:00+01:00 4 10

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...