Eurogamer.dk

Mass Effect 2

Massiv effekt på PS3.

Mass Effect 2. Alene titlen får de fleste spillere til at kigge mod stjernerne med et sagligt blik i øjnene. Allerede et år efter den oprindelige udgivelse til XBOX360 og PC har Mass Effect 2 fået en solid plads på spilhistoriens gyldne podie over de største mesterværker. Så der burde ingen tvivl være om, at PS3 versionen er et must buy for enhver med blot den mindste interesse for sci-fi eventyr og rollespil.

Spillet er stort set identisk med sit fædrene XBOX360 ophav – blot tilføjet ekstra lir og leg for at gøre hele oplevelsen lidt bedre – hvis det overhovedet er muligt. Med i PS3 pakken får du kvit og frit tre store udvidelser, der er udkommet løbende til XBOX360 over det sidste år. 'Overlord', 'Kasumi's Stolen Memory' og 'Lair of the Shadow Broker'. Omkring 6 timers spilletid er der i de ekstra missioner, der er af lige så høj kvalitet, som resten af spillets imponerende udvalg af galakse-eskapader. Især den kvindelige listetyv Kasumi gør indtryk. En herlig hemmelighedsfuld kvindelig karakter, som jeg kun håber, at Bioware gør endnu mere ud af i Mass Effect 3.

1

Sammen igen – sexede kølige Miranda, galaksens eneste håb Commander Shepard og ham, der i Star Trek sammenhænge ville dø allerede i afsnit 2...

Udover de tre ekstra missioner byder PS3 versionen på en klarere grafik. Det er ikke så afgørende en forskel, at jeg vil sige, at XBOX360 er decideret ringere rent grafisk – enkelte teksturer står blot mindre uskarpt. Men den lille forskel i klarhed er alligevel nok til, at PS3 imponerer på ny – selvom jeg har gennemført spillet på min gode gamle XBOX360. Og så er det kun en ekstra bonus, at hele spillet snurrer rundt på en blu-ray skive frem for to DVD skiver. Den ekstra klarhed i billedet og i teksturer skyldes givetvis, at PS3 versionen bygger på Mass Effect 3 engine samt den større plads på blu-ray formatet. Det samme var gældende for Biowares Dragon Age, der også var mere klar og farvemættet i sit visuelle udtryk på PS3 frem for XBOX360 pga. blu-ray formatet.

Mass Effect 2 - PS3 trailer

Den største forskel finder vi dog i spillets start, hvor vi præsenteres for plottet fra det første Mass Effect i form af en veltegnet og veldesignet digital tegneserie. Det fede er her, at ikke blot får vi serveret det oprindelige spils plot på en smart og stringent måde, der faktisk gør plottet langt mere forståeligt, men vi får samtidig også mulighed for at interagere og træffe afgørende valg om liv og død. Yes, du skal bl.a. vælge, hvem der skal lade livet af dit oprindelige hold. De valg får naturligvis konsekvenser for fortællingen i Mass Effect 2. På nøjagtig samme måde, som da dine oprindelige save files fra Mass Effect 1 kunne importeres til Mass Effect 2 i XBOX360 versionen. Smart tænkt Bioware – og egentlig noget, der også burde være til stede i Mass Effect 3, da man jo ikke kan forvente, at alle har spillet de foregående spil.

2

Mange vælger at spille som en mandlig Commander Shepard. I så fald går de glip af spillets bedste stemme, da den kvindelige udgave af Shepard er langt mere troværdig i sit stemmeskuespil. Så gutter – bid i det sure æble – og vær en pige!

Den eneste anke, jeg har med Mass Effect 2 – og den havde jeg også med XBOX360 versionen – er, at spillet er så fremragende til at tegne troværdige portrætter af de mange karakterer, at det glemmer at fortælle en lige så fængende overordnet historie. Mass Effect 2 er groft sagt et rekrutteringsspil, da du i 80 % af missionerne skal finde frem til dit nye hold af elite soldater, psykisk ustabile læger, posttraumatiske krigsofre, dybsindige lejemordere og andet godt fra galaksens fjerneste afkroge. Fantastiske karakterer, der alle virker ægte. Men når rekrutteringen er ovre, så er spillet det stort set også. Der er godt nok en sidste mission mod de fæle insektlignende 'Collectors', men det er et noget forhastet klimaks til en så monumental opbygning, som vi har været igennem i rekrutteringen af alle karaktererne.

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...