Eurogamer.dk

Nintendo lover stor 3DS eShop

Klassikere genoplives i 3D.

Som en pendant til Apples App Store vil Nintendo udstyre sin kommende 3DS-konsol med en integreret eShop, hvor du kan købe nye og gamle spil over Internettet.

Meddelelsen kommer fra firmaets øverste chef, Satoru Iwata, der i forbindelse med eShoppens afsløring lovede en ny '3D Classics'-serie af gamle titler, der bliver opdateret med 3D-teknologi. Disse udgivelser vil være anderledes end de fysiske titler til 3DS, eksempelvis Zelda: Ocarina of Time 3D, men det er ikke angivet, om det drejer sig om konverteringer af gamle Nintendo-titler. Ej heller er der offentliggjort konkrete navne på seriens første udgivelser, bortset fra en enkelt opdatering af Namcos Xevious fra 1982.

Ud over 3D-opdateringer vil eShoppen også afvikle titler fra Virtual Console, så du kan nyde de antikke konsoltitler fra Wii-tjenesten på farten.

Mere om Nintendo 3DS

Titler fra den eksisterende DSiWare-butik vil også kunne erhverves på 3DS eShop. Her lover Nintendo en glidende overgang mellem platformene, så du dels kan overføre dine eksisterende DSiWare-titler til 3DS, dels kan overføre titlerne videre, når eller hvis en opdateret 3DS-konsol udkommer engang i fremtiden.

I modsætning til Virtual Console på Nintendo Wii vil den fremviste butik være en integreret del af 3DS' brugerflade. Det kommer ifølge Nintendo til at betyde, at hastigheden øges væsentligt.

Ud over spiltitler vil eShoppen også introducere en videoafspiller med 3D-funktionalitet. I første omgang er der kun varslet japansk indhold til tjenesten, og der er endnu ikke oplysninger om europæiske eller amerikanske tiltag.

Desværre er der forskellig forståelse af, hvornår tjenesten officielt bliver lanceret til 3DS. Selve konsollen udkommer i Japan den 26. februar, men de første kilder, bl.a. Wired.com, har sat maj måned som debutperiode for butikken. Ifølge dem vil Nintendo udsende konsollens første firmwareopdatering på dette tidspunkt, og her er 3DS eShop inkluderet.

Nintendos europæiske talsmænd udtaler imidlertid til Eurogamer, at systemet vil være på plads i Europa, når 3DS udkommer på vores breddegrader. Det gør konsollen helt præcist den 25. marts.

Kommentarer (1)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...